Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : „Un zâmbet pentru fiecare adolescent” din Modulele Familiale din Panciu


Copiii ocrotiți în Modulele familiale „Speranța” și „Fortuna” din Panciu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, au primit, ieri, o donație constând în îmbrăcăminte, cărți de literatură și de rugăciuni, sucuri, dulciuri, torturi, dar și alte surprize, în cadrul proiectului derulat de Cătălin Laurențiu Lupu și intitulat „Un zâmbet pentru fiecare adolescent”. La eveniment au participat, din cadrul DGASPC Vrancea, Daniela Nicolaș, director general, Luminița Liciu, director general adjunct, Adina Lăscan, purtător de cuvânt al instituției, și Oana Agache, bibliotecara Rodica Taftă din partea Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, primarul orașului Panciu Iulian Nica și preotul Ștefan Aga, parohia „Sfinții Apostoli” din Panciu.
    Copiii din cele două Module familiale au primit haine din Italia, precum și din România, colectate de Cătălin și părintele Aga, cadouri din partea Primăriei Panciu, cărți din partea Bibliotecii Județene, manuale din partea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, o cruce de la Ierusalim din partea preotului Adrian Diaconu de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Focșani și 200 de cărți de rugăciuni și icoane din partea preotului Ștefan Panaite din comuna Milcovul.
    Generoasele proiecte ale lui Cătălin au reușit să sensibilizeze, să atragă, să mobilizeze tot mai mulți participanți, astfel încât darurile să fie tot mai consistente. Nici de data aceasta nu au lipsit delicioasele torturi și mini-cozonacii dăruiți de Cofetăria Carrefour, sucurile de la magazinul „Zanfir”, dulciurile de la Patiseria Diplomatic și Cofetăria Monique, la care s-au adăugat plăcintele oferite de Liliana Cărădan de la Pensiunea Lifa, obiectele de papetărie asigurate de PromoStore Design, ouăle și coșulețele destinate activităților pentru paște donate de Librăria „Universul cărții” și sponsorizările făcute de Magazinul ICHI și PFA Gabriela Istrate.

Al patrulea proiect dedicat copiilor și adulților instituționalizați

    Cătălin Laurențiu Lupu, fost instituționalizat în sistemul vrâncean de Protecția Copilului, se află la a patra acțiune de acest fel din acest an! Reamintim că tânărul, în vâstă de 33 de ani, și-a început proiectele în februarie a.c., chiar de ziua lui. El a reușit să adune articole de îmbrăcăminte și nu numai, pe care le-a dăruit copiilor din Centrul Maternal și Centrele pentru copii cu dizabilități „Prâslea” și „Harap Alb”. Impresionanta poveste de viață a lui Cătălin a apărut, la momentul respectiv, în paginile cotidianului nostru și o puteți reciti accesând linkul: http://bit.ly/1ov0wG5. Cel de-al doilea proiect s-a îndreptat către tinerii ocrotiți în centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Cotești și Adăpostul Temporar pentru Copii Abuzați din Focșani, iar cel de-al treilea către bunicii ocrotiți în Căminul pentru persoane vârstnice din Odobești. Acțiunile lui Cătălin au mobilizat foarte multe persoane, așa încât darurile care au fost duse copiilor și vârstnicilor, pe care tânărul a dorit să-i ajute absolut dezinteresat, au fost din ce în ce mai consistente.
    Totodată, el a inițiat recent o colectă de jucării intitulată „Protejați copiii… ei sunt minunea lumii!”, așa încât de 1 Iunie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, să le poată distribui copiilor necăjiți. Așadar, oricine dorește să participe la acest proiect și să aducă bucurie unor copilași fără posibilități materiale, poate dona jucării fie la sediul central al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”, fie la Secția pentru Copii și Tineret „Oana Diana Renea” a instituției de cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?