Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

În Noaptea Muzeelor


   Noaptea Muzeelor va fi marcată într-un mod inedit în acest an, la Focșani. Sâmbătă seara, Orchestra de Cameră „Unirea” va susține în sala mare a Muzeului Vrancei, din Bdul. Gării nr. 5, un concert de muzică clasică, sub bagheta dirijorului Vincent Gruger. Concertul va începe la ora 21.30. Vor fi interpretate lucrări de largă popularitate, aparținând compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart și Bela Bartok.
   Cu puțin timp înainte, de la ora 20.00, va avea loc un recital cameral la flaut, susținut de Flauti Due, format din Augustin Creznaru și Liviu Topală. Intrarea este liberă.
   Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, aflat deja la a opta ediție. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor. Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, care se sărbătorește pe 18 mai.
   În noaptea de 19 mai, circa 3.000 de muzee din Europa și 70 de muzee din România își așteaptă vizitatorii în spațiile de expoziții, unde vor avea loc spectacole de muzică, dans, teatru, proiecții video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?