Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Primarul Mateiu acuză: Lucrările la sistemul de canalizare al comunei Cîmpuri, blocate de firma de proiectare


Lucrările la sistemul de canalizare al comunei Cîmpuri sunt blocate deoarece firma de proiectare care a câștigat licitația pentru realizarea proiectului la această investiție, SC Aquaform SRL București, refuză să trimită un reprezentant pentru a preda amplasamentul investiției, după cum afirmă primarul comunei Cîmpuri, Costel Mateiu. „Proiectarea pentru rețeaua de canalizare, începută în urmă cu mai mulți ani, pe vremea fostului primar Vlădescu, a fost realizată de societatea SC Aquaform SRL București, deținută de Mircea Alexandru Vintilescu. Acesta refuză să vină să predea amplasamentul pe motiv că primăria nu i-a plătit întreaga sumă prevăzută pentru proiectare, în valoare de 558 mii lei cu TVA. Până în acest moment, firma mai sus amintită a primit 272 de mii lei pentru proiectare și ar mai avea de primit strict pentru proiectare o sută de mii de lei. Diferența de la 372 de mii de lei la 558 mii lei este pentru implementare și avize și  nu trebuie plătită acum, ci pe parcursul derulării investiției. Deci, cu toate acestea, cu toate că refuză să vină în teren, Vintilescu vrea să îi plătim întreaga sumă de până la 558 mii lei, lucru cu care nu sunt de acord”, a precizat primarul Costel Mateiu. Acesta susține că societatea Aquaform ar fi trebuit să obțină și toate avizele și autorizațiile necesare acestei investiții, conform contractului încheiat, lucru care nu s-a întâmplat, iar pentru ca proiectul de canalizare să nu piardă finanțare, primăria a demarat toate procedurile legale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare derulării investiției.
    Primarul Costel Mateiu a anunțat că împotriva lui Vintilescu va face o plângere la DNA pentru blocarea și obstrucționarea investiției. „Deși, conform contractului, firma Aquaform trebuia să obțină avizele și autorizațiile necesare derulării investiției, acest lucru nu s-a întâmplat, documentele respective fiind obținute de Primăria Câmpuri. Din aceste considerente și pentru că blochează acest proiect voi face plângere la DNA împotriva lui Vintilescu  pentru că își bat joc de comunitatea din Cîmpuri”, a mai spus primarul Costel Mateiu.  
    Sistemul de canalizare a apelor uzate este o investiție în valoare de 8,9 milioane de lei iar lucrările vor fi realizate de societatea Gironap Prod SRL Bacău. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 6,5 kilometri, 172 de cămine de vizitare, două stații de pompare și o stație de epurare.

Vintilescu neagă acuzațiile

    Contactat de reporterii noștri, reprezentantul Aquaform SRL București, Mircea Alexandru Vintilescu, a declarat că Primăria Cîmpuri este cea care nu a respectat prevederile contractuale. „Sunt mai multe lucruri care ne-au determinat să luăm atitudine în acest caz. Primăria Cîmpuri nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, de 2 ani trebuia să ne dea banii pe proiectare și nu ne-au plătit nici până azi. În contract există stipulat că dacă nu-și achită în termen de 14 zile obligațiile contractuale, partea lezată poate să suspende activitatea până la rezolvarea litigiului. Nu este de vorba de o rea intenție sau de dorința de blocare a contractului, din contra noi am manifestat și bună credință și sprijin în condițiile în care de 5 ani de zile Primăria Cîmpuri nu ne plătește”, a susținut Mircea Alexandru Vintilescu. Referitor la afirmația primarului Mateiu, potrivit căreia firma Aquaform nu a obținut avizele și autorizațiile necesare, conform contractului, Vintilescu a susținut că „este o afirmație neadevărată deoarece noi i-am transmis toate documentațiile pe care trebuia să le înainteze la autoritățile de reglementare în condițiile în care a menționat încă din 2014 că nu vrea să ne mai plătească”. „Noi am continuat să ne facem treaba și chiar am făcut și documente suplimentare care nu intrau în atribuțiile noastre contractuale”, a declarat Mircea Alexandru Vintilescu. Acesta l-a acuzat pe primar că „a blocat promovarea acestui proiect care trebuia început în 2013”.
    De reținut că Mircea Alexandru Vintilescu este cel care l-a denunțat pe fostul deputat PDL Alin Trășculescu la DNA pe motiv că i-ar fi cerut 364.000 de lei pentru obținerea unor contracte de lucrări. Trășculescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?