Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO : Întâlnire cu Albinel la fabrica de mâncare pentru albine din Cotești


Copiii din clasa pregătitoare E de la Școala „Ștefan cel Mare” din Focșani au avut, ieri, o zi de neuitat. Ei au fost în vizită la fabrica de mâncare pentru albine și ceaiuri din fructe Dulcofruct, din comuna Cotești, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”.
Încă de dimineață, împreună cu doamna învătățoare Mioara Necula, s-au îmbarcat într-un microbuz, cu destinația Cotești. Nu bănuiau nici ei, dar nici doamna învățătoare că vor avea parte de surprize peste surprize. Astfel, mai întâi au vizitat încăperile în care se află depozitată mâncarea pentru albine sau cazanele în care sunt preparate ceaiurile de fructe, din piersici și lămâi. Prezentarea le-a fost făcută chiar de managerul firmei Dulcofruct, Răzvan Ciobotaru, care le-a făcut apoi „cunoștință” cu albinuțele. El le-a arătat copiilor un stup, în care mii de albine își făceau treaba. După această experiență, au fost duși într-un chioșc special amenajat pentru a servi gustarea, primind în dar câte o sticlă de ceai. Sătui fiind, copiii au fost invitați să se joace în parcul de distracții din curtea societății. S-au dat în leagăne, în balansoar, au sărit pe trambulină, s-au plimbat cu bicicletele și au cules păpădii, pe care le-au dăruit doamnei învățătoare.
În timp ce se jucau, în mijlocul lor și-a făcut apariția Albinel, mascota firmei Dulcofruct. Toți copiii au vrut să se fotografieze cu el, așa încât bietul Albinel s-a încins de-a binelea în costum! Ultima surpriză a fost vizita în biroul managerului, unde copiii au văzut diplomele și medaliile obținute de reprezentanții firmei de-a lungul timpului, societatea fiind înființată în anul  2009. Nu au plecat de acolo cu mâna goală, ci cu bomboane fără zahăr și cu încă o sticlă de ceai de fructe!
Nici mamele care au ajutat-o pe doamna învățătoare să aibă grijă de cei mici nu au plecat cu mâna goală. Ele au primit în dar fructoză lichidă și solidă, dar și sirop natural de vișine, pentru a le prepara celor mici dulciuri sănătoase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?