Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Managerul de spital săltat de procurorii DNA din trafic, pus sub control judiciar


Bărbatul „săltat” din trafic marți, de procurorii DNA, a fost până ieri managerul Spitalului municipal din Tecuci. Teodor Negru a fost pus sub control judiciar de către anchetatori, așa că ieri a demisionat din funcția de conducere pe care o deținea. 
    Ieri, procurorii DNA au confirmat faptul că flagrantul de marți, ce a avut loc pe raza județului Vrancea, l-a vizat pe fostul director al Spitalului din Tecuci. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează acte de urmărire penală față de Negru Teodor, la data faptelor director al Spitalului Municipal «Anton Cincu» din Tecuci, pentru suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de corupție. Față de persoana sus menționată s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2016. Între obligațiile impuse figurează aceea de a nu părăsi țara decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent și obligația de a nu comunica, pe nicio cale, cu anumite persoane. Alte detalii nu pot fi făcute publice, în acest moment, având în vedere că informațiilor respective li se aplică prevederile art. 12 alin 1 litera e) din legea 544/2001. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au transmis reprezentanții Biroului de Presă al DNA.
    Monitorul de Vrancea a relatat în exclusivitate, în ediția de ieri, despre acțiunea de marți a procurorilor DNA, derulată în Vrancea. Un Audi A6, ce aparținea lui Teodor Negru, care era director de spital la data comiterii faptei, a fost blocat în trafic pe DN 24, în zona blocurilor de la Doaga. Persoane care au văzut ce s-a întâmplat ne-au spus că mașina cu numere de Galați a fost blocată de două mașini, un Logan și un VW tip dubă. Anchetatorii au coborât apoi și ar fi luat din autoturismul Audi un plic, cel mai probabil cu bani, după care au mers împreună cu șoferul autoturismului la Popasul Tișița.
Au stat în restaurant mai bine de două ore, timp în care s-au luat declarații, s-au dat hârtii din mână-n mână și s-au făcut verificări. Înainte ca directorul de spital să fie scos din restaurant, un alt bărbat, ce purta o șapcă inscripționată cu DNA, a ieșit cu un aparat de verificat bancnote, cel mai probabil folosit pentru banii din plicul ce a fost ridicat din mașina AUDI A6. Apoi, anchetatorii l-au scos și pe Teodor Negru care, înainte să fie urcat în Loganul DNA, și-a luat ceva din mașina sa, aceasta rămânând apoi în parcarea Popasului Tișița. Au plecat apoi spre sediul central al DNA, de la București, iar după audieri, managerul a fost lăsat să plece, el fiind pus sub control judiciar.
Procurorii DNA nu au oferit informații concrete cu privire la faptele de corupție de care este suspectat fostul director și nici cu privire la denunțător, dar nu este exclus ca acesta să fie din Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?