Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO : Familie EVACUATĂ dintr-o vilă de pe strada Mihai Eminescu din Focșani, după ce a avut încredere într-un escroc și l-a girat


Familia Iuliana și Costică Tutoveanu din Focșani a rămas fără casă. Asta pentru că la vila familiei de pe strada Mihai Eminescu s-a prezentat ieri un executor judecătoresc, însoțit de jandarmi și polițiști, care a pus în executare un ordin de evacuare a familiei din locuință. Familia Tutoveanu a ajuns în această situație după ce în urmă cu mai mulți ani, Costică Tutoveanu a avut încredere în administratorul firmei la care lucra și l-a girat în cazul unui împrumut. Având încredere în șeful său, Costică Tutoveanu a girat cu locuința sa pentru împrumutul de peste 100.000 de euro luat de Gheorghe Gîrboiu, administratorul firmei la care el lucra, acum dat în urmărire internațională, de la Cătălin Ușurelu.
    Cel pe care l-a girat nu a mai înapoiat banii luați cu împrumut, așa că cel care l-a împrumutat pe Gîrboiu s-a îndreptat către girant. „În noiembrie 2008 lucram la Gîrboiu Gheorghe. M-a rugat să-l ajut să iau niște bani împrumut prin intermediul unui doctor, că are un prieten care poate să-i împrumute bani, dar vrea o garanție imobiliară. Lucrând la el am zis că-l ajut. Prin doctor s-a ajuns la Cătălin Ușurelu. Au negociat, iar la 10 noiembrie am mers la notariat eu cu Gîrboiu, cu soția și cu ei. Contractul era făcut înainte, l-am semnat și am plecat acasă. Doi ani nu am aflat că Gîrboiu nu a dat înapoi banii trecuți în contract pentru două luni. Eu mă întreb cum a putut fi lăsat atâta vreme. Pe 23 decembrie 2010 s-a cerut executarea silită. Pe 18 ianuarie a venit prima somație. Am mers cu ea la Gîrboiu și a spus că dăm la pace. Pe 8 martie m-am trezit cu Ușurelu, un executor și un inginer pentru evaluarea casei în vederea scoaterii la licitație. S-a făcut evaluarea casei la 183 mii euro. Nu s-a înscris nimeni la prima licitație. M-am tot rugat de Cătălin și de Gîrboiu, acesta din urmă să-i dea banii și primul să facă ceva. S-a programat o întâlnire între mine Gîrboiu și Ușurelu. Atunci Ușurelu i-a spus lui Gîrboiu că eu pierd casa și să-i dea banii. Gîrboiu a spus că pe 30 ianuarie, fără să spună și anul. Am plecat. În 2012 au început telefoanele că voi fi dat afară. La 1 iunie am fost amenințat că pe 5 iunie imi vine somația cu evacuarea forțată. Am deschis o acțiune civilă. Astăzi mă aflu în fața evacuării forțate, deși am contestat actele în instanță și am termen pe 5 aprilie a.c.”, a povestit printre altele păgubitul. El a adăugat că se va așeza în fața porții într-un cort.

    În timpul evacuării, Iulianei Tutoveanu i s-a făcut rău, motiv pentru care la fața locului a ajuns o ambulanță, care a preluat-o pe femeie și a dus-o la spital pentru investigații. „M-ați distrus. M-ați nenorocit. Nu vă mai săturați de bani”, a strigat proprietara înainte de a i se face rău. Prezent la fața locului, Cătălin Ușurelu a spus că este conștient că membrii familiei Tutoveanu sunt niște victime, dar spune că nu sunt victimele sale. „Într-adevăr oamenii ăștia sunt niște victime, dar nu sunt victimele mele. Au lucrat la acest escroc Gîrboiu, eu l-am împrumutat cu niște bani după care a dispărut. Am înțeles că este urmărit, are mai multe mandate cu executare. Eu am încercat să îmi recuperez banii”, a spus Cătălin Ușurelu.
    Gheorghe Gîrboiu este dat în urmărire din 2012. El are de executat două mandate, unul de 4 ani de închisoare și un altul de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală și primire la muncă fără încheierea unui contract de muncă individual a unui număr de peste 5 persoane. Gîrboiu a dispărut în anul 2012, iar la începutul lunii decembrie a aceluiași an a fost dat în urmărire.

22 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?