Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO : Lucrări de împădurire pe 220 hectare de teren, realizate de pădurarii Direcţiei Silvice


Pădurarii Direcției Silvice au realizat lucrări de regenerări, naturale sau prin plantări, pe o suprafață de peste 220 hectare de pădure. Împăduririle au fost realizate la toate ocoalele silvice din Vrancea, valoarea lucrărilor fiind de peste 186 mii lei. Plantările au fost realizate în cadrul acțiunilor organizate cu tema „Luna pădurii” din această primăvară. Ieri, acțiunile erau în toi la pepiniera de la Dumbrăvița unde 63 de elevi de la Åžcoala Postliceală Sanitară Carol Davila au ajutat la plantarea a circa jumătate de hectar cu 20 mii butași de plop negru. În total, la pepiniera Dumbrăvița, a fost butășită o suprafață de două hectare. Directorul Direcției Silvice, Lucian Zamfir, ne-a spus că, la nivelul județului, a fost un program de 220 hectare de regenerări, din care 195 hectare cu regenerări naturale și 25 hectare au fost împădurite. Se adaugă un hectar cu lucrări de refaceri a plantațiilor calamitate, 30 hectare completări curente. Au mai fost efectuate lucrări pe suprafațe mai mici, în cadrul pepinierelor. „Au fost realizate lucrări la toate ocoalele silvice din Vrancea. Lucrări de împădurire pe o suprafață de peste opt hectare au fost realizate la Ocolul Silvic Soveja. Valoarea lucrărilor a fost de 186 mii lei”, a explicat directorul Lucian Zamfir.
    Elevii de la Carol Davila au fost însoțiți de dirigintele Mariana Dumitrașcu. Aceasta ne-a spus că este normal interesul pentru o acțiune ecologică din partea viitoarelor cadre medicale. „Sperăm că această acțiune va fi de bun augur, încercăm să cooptăm și alte instituții, să fim un exemplu pentru ele. Sperăm că în toamnă vom veni să participăm și la alte acțiuni. De circa un an de zile am încercat să luăm legătură cu asociații, fundații pentru asemenea acțiuni. Anul trecut am întâmpinat câteva obstacole și am renunțat. Elevii au conștientizat cât de plăcut este în mijlocul naturii. Deja vor să mai vină”, ne-a spus Mariana Dumitrașcu.

Dumbrăvița, una dintre cele mai moderne pepiniere din țară

    Direcția Silvică Vrancea a realizat la Dumbrăvița una dintre cele mai mari și mai moderne pepiniere din țară. Are o suprafață de 46 hectare din care 30 hectare sunt destinate efectiv culturii de puieți forestieri și ornamentali. „Este o pepinieră modernizată în ultimii ani, cu un sistem modern de irigații, cu două tractoare moderne și un tambur care ajută foarte mult la irigarea puieților, la reușita culturilor”, a precizat directorul Zamfir. Puieții de la Dumbrăvița sunt folosiți, în primul rând, la ocoalele din cadrul Direcției Silvice dar vrâncenii au livrat și la alte direcții silvice, la Botoșani, Iași, Tulcea, Brăila. Este pepinieră pentru specii de rășinoase, foioase și ornamentali. „Este o pepinieră unde producem anual peste două milioane de puieți din toate speciile de foioase. De la stejar, gorun, cireș, paltin, frasin și arbuștii necesari pentru realizarea compozițiilor de împădurire pe teritoriul Direcției Silvice Vrancea și nu numai. Producem și pentru direcții silvice, pentru persoane fizice, societăți comerciale și ocoale silvice private”, a spus inginerul silvic Ghiță Pantă.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?