Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Odaia bunicilor, amenajată în Şcoala Obrejiţa


Școala Gimnazială Obrejița a găzduit, la finele săptămânii trecute, cercul pedagogic al învățătorilor din zona de sud a județului. Tema acestui eveniment a fost „Cunoașterea colectivului de elevi”, iar subiectul a fost șezătoarea literară „Întâlnire cu povestitorul Creangă”, activitate ce a făcut parte din proiectul educațional „Ion Creangă alături de noi”, desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială Lacu lui Baban, din comuna Gura Caliței.
Conform datelor prezentate de organizatori, activitatea a fost susținută de elevii claselor 0-IV sub îndrumarea profesoarei Camelia Ciorăscu, în colaborare cu învățătoarele de la această școală Liliana Boldeanu, Nicoleta Munteanu, Elena Iliescu și Florin Lancea. Activitatea a cuprins un moment artistic deosebit, susținut de micuții din ciclul primar, îmbrăcați în costume populare, ce și-au primit invitații cu pâine și sare. Au cântat și au dansat cu multă plăcere pe melodiile populare moldovenești. Au fost susținuți și aplaudați de toți cei prezenți la eveniment. Elevii și-au intrat în rol cu mare seriozitate, iar momentele artistice prezentate au fost fascinante.
Cu totul și cu totul aparte a fost sala în care s-a susținut activitatea, având acel aer țărănesc din odaia bunicilor, cu cergi, ștergare, icoane și obiecte de uz casnic vechi de peste o sută de ani, specifice caselor țărănești. „Am avut ca obiective dezvoltarea capacității interpretative și imaginative, precum și valorificarea obiceiurilor și tradițiilor populare românești. Prin această acțiune am vrut să promovăm obiceiurile străvechi, elevii să cunoască opera și activitatea marelui povestitor Ion Creangă, semnificația vechilor șezători populare și să dobândească respect față de tradițiile romanești”, a declarat coordonatoarea activității, învățătoarea Camelia Ciorăscu.
Concluzia reuniunii cadrelor didactice a fost aceea că într-o epocă modernă în care totul este computerizat, întoarcerea la tradițiile strămoșești autentice reprezintă „oaza de liniște pentru suflet și minte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?