Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

„Sanitarii pricepuţi“, mândria Gugeştiului


Echipajul „Sanitarii pricepuți”, al Åžcolii Nr.1 Gugești, a devenit mândria comunei. Acest lucru se datorează rezultatului foarte bun obținut de școlarii din Gugești la concursul național „Sanitarii pricepuți”, unde ei s-au clasat pe locul trei. Echipajul care a dus faima localității în toată țara este compus din elevii Maria Necula, Oana Răduță, Cristina Sărățeanu, Bogdan Micu și Camelia Băluță, coordonați de profesoara Cristina Necula.
Pentru reușita lor, primarul comunei Gugești, Vasile Vatră, i-a invitat pe membrii echipei „Sanitarii pricepuți” la primărie, unde le-a făcut o primire exact ca marilor vedete. Copiii au fost însoțiți de Nicolae Ionescu- președintele filialei de Cruce Roșie Vrancea, Iancu Costina- directorul Åžcolii 1 Gugești și consilierul educativ Anca Mărtinescu.
La faza pe țară a competiției, au participat 42 de echipaje, locurile I și II fiind câștigate de reprezentantele județelor Ilfov, respectiv Arad. „Ne pregătim de trei ani intens și am dorit să obținem un loc pe podium. Am făcut pregătire în școală, am fost și la Crucea Roșie, ca să vedem și alte materiale. Am câștigat toate fazele la nivel de județ și am vrut și pe cea finală, dar nu am reușit.      Ne-au despărțit câteva puncte de locul I, poate și din cauza emoțiilor. A fost un concurs corect și o jurizare pe măsură. Copiii au primit o cupă, medalii, o diplomă și li s-a oferit câte un aparat foto la fiecare”, a spus Cristina Ne-cula, profesorul coordonator al echipajului.
Competiția „Sanitarii pricepuți”, desfășurată la Poiana Pinului, în județul Buzău, a constat în probe privind educația pentru sănătate și acordarea primului ajutor. „Pentru noi, locul III înseamnă al treilea echipaj din țară”, a spus Maria Necula, căpitanul echipajului.
Primarul comunei Gugești, Vasile Vatră, a precizat că acești copii sunt o mândrie pentru localitatea pe care o păstorește și că îi va răsplăti pe aceștia pentru efortul depus. „Vreau să le mulțumesc co-piilor, doamnei învățătoare care a fost cu ei, doamnei director al școlii și domnișoarei Anca Mărtinescu, consilierul educativ, Crucii Roșii Vrancea care s-a implicat în pregătirea copiilor. Am fost alături de ei și le-am ținut pumnii, iar rezultatul este de toată lauda. O să propun Consiliului Local o recompensare a copiilor pentru efortul depus. Este pentru prima dată în 20 de ani de când sunt eu primar, când ajungem la un rezultat de o asemenea anvergură”, a spus Vasile Vatră, primarul din Gugești.
La rândul său, Nicolae Ionescu, președintele filialei de Cruce Roșie Vrancea, a spus că ar fi deosebit de încântat dacă la anul sau peste doi ani, Vrancea va obține chiar locul I la acest concurs demarat în urmă cu 50 de ani. „Este un rezultat fantastic și le mulțumim celor care au contribuit la această reușită. Eu îmi doresc ca la anul, atunci când se împlinesc 50 de ani de când acest concurs a debutat, rezultatele obținute de noi să fie mult mai bune. Se poate și așa cum spunea și doamna profesoară, important este ca acești copii să nu întrerupă activitatea și să-și completeze echipa la liceu cu un nou membru al echipajului. Crucea Roșie Vrancea  este încântată de un asemenea rezultat și îi va susține necondiționat. Crucea Roșie le-a oferit cadouri la fiecare și acum o să le înmânez o atenție în bani, pentru a cinsti această reușită”, a spus Nicolae Ionescu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?