Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Elevii de la Școala „Ștefan cel Mare”, în vizită educativă la Stația de epurare


Elevii clasei a V-a C de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, împreună cu profesoara dirigintă Rodica Dragomir, au participat de Ziua Mondială a Apei (22 martie) la o lecție foarte interesantă. Copiii au vizitat Stația de epurare a apelor uzate din cadrul Companiei de Utilități Publice Focșani, unde au avut o experiență de neuitat.
Directorul tehnic al CUP, inginerul Dan Iorgulescu, le-a prezentat elevilor tehnologia de epurare biologică cu nămol activ, folosită cu succes în cadrul stației. Parcurgând traseul apei uzate, de la intrarea până la ieșirea din stație, elevii au putut vedea instalațiile moderne folosite și iazul biologic în care trăiesc pești, ceea ce demonstrează calitatea apei. Vizitatorilor li s-au oferit lecții importante, de la observarea aparaturii computerizate, studierea bacteriilor la microscop, vizionarea unor proiecții, până la primirea unei mape cu un CD și cu pliante informative. Acestea descriu o realitate pe care copiii o intuiseră și o reprezentaseră prin proiectele lor de la școală: „Apa curată pentru o lume sănătoasă! – Epurarea apelor uzate”.
Elevii au văzut cu ochii lor că prin epurarea apelor uzate, rezultă apă curată și sănătoasă, nămol cu fosfor biologic folosit ca îngrășământ pentru agricultură și biogaz din care se produce energie electrică. De asemenea, au înțeles cât de important este acest element, apa, care se regăsește în proporție de 70% în corpul uman și au înțeles câtă muncă se desfășoară pentru reobținerea calității ei. Pe lângă activitatea în sine, elevii au învățat și o adevărată lecție de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?