Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

CSM Focşani 2007 – o echipă de profesionişti! INTERVIU cu directorul Stănică Grosu


Stănică Grosu – fișă personală
•    51 de ani, căsătorit, are două fete;
profesor la Liceul cu program Sportiv Focșani, specialitatea judo;
grad profesional: antrenor emerit și sportiv cu centură neagră 4 DAN;
performanțe sportive – a pregătit și a lansat spre marea performanță, singur sau împreună cu colegii de la LPS-CSS Focșani, numeroși campioni și medaliați ai campionatelor și cupelor naționale ca și medaliați la campionatele mondiale, europene, balcanice;
antrenor la secția de judo a CSM Focșani aproape de la înființarea clubului;
din februarie 2016 este director interimar al CSM Focșani 2008.
                                        
– Să începem, domnule director, de la cea mai nouă calitate a dumneavoastră. Cea de director al CSM Focșani 2007. Cum vă simțiți ca  manager al celui mai mare club sportiv din județ? 
– Sunt foarte onorat să conduc un asemenea club unde suntem un colectiv minunat, o echipă de profesioniști! Fiecare știe ce are de făcut și lucrează pentru a-și onora profesia! Åži clubul. Sper să performez ca director, așa cum am făcut-o și ca antrenor. Altfel, mă simt foarte bine între colegii pe care îi cunosc și cu care sunt alături de atâția ani!
– Ce așteptări ați avut atunci când ați preluat funcția și cât din acestea s-au împlinit? 
– Nu am avut așteptări pentru că numirea mea ca director interimar a fost o surpriză. M-a găsit nepregătit din perspectivă managerială la nivelul clubului. Însă cunoșteam foarte bine situația din club, obiectivele sale, posibilitățile de a ajunge la obiective, pentru că la CSM Focșani 2007 a existat mereu comunicare între antrenori și între antrenor și conducere. Åžtiam că aici sunt oameni serioși care își doresc performanță în secțiile pe care le conduc. În consecință, așteptările mele au fost ca lucrurile să curgă normal, fără sincope și, în măsura posibilului, chiar mai bine, ca nivel de performanță și de receptare de către focșăneni a fenomenului sportiv la care CSM Focșani 2007 este parte.    
– Pentru ajunge la performanța proiectată de conducerea clubului – și de fiecare secție în parte, este nevoie de un buget pe măsură. Aveți acest buget pentru 2016?
– Să vă explic! Noi, secțiile, pornind de ceea ce ne-am propus să facem ne-am proiectat propriul buget care, însumat, a dat proiectul de buget al clubului. A rezultat o sumă, aprobată de Comitetul Director și care a fost comunicată Consiliului Local, cel care urma să decidă în urma unei analize ce a plecat de la obiectivele noastre și posibilitățile reale ale municpiului. Dacă am fi primit suma solicitată, ar fi fost foarte bine. Nu a fost posibil, însă cu bugetul primit, insuficient, totuși, am speranța, am încrederea că ne vom duce la capăt obiectivele. Chiar să le depășim! De altfel, cu rezultatele suntem în grafic, la unele secții am obținut rezultate peste ceea ce ne-am propus, așa cum este cazul la arte marțiale, judo, la tir – unde am câștigat primele medalii naționale și de unde sperăm să apară un nou Alin Modoveanu – în general, la sporturile individuale. Iar la echipe, baschetul este calificat pentru turneul final U20, voleiul este în cursa pentru promovare în prima divizie a țării, iar handbalul se bate remarcabil să râmână în Liga națională. Marele câștig, adus de handbal, dar care poate avea urmări pozitive și la celelate sporturi de chipă, este aducerea la jocuri, în Sala Polivalentă, a unui număr foarte mare de spectatori. Prin evoluțiile lor, handbaliștii pregătiți de profesorul Viorel Ciubotaru au fidelizat un public de foarte bună calitate, extraordinar ca manifestare în timpul jocurilor și pe care sperăm să îl avem alături și la meciurile de baschet sau volei!

– Lucrările la baza materială pentru sport a clubului vor fi continuate?
– Cu ceea ce avem vom asigura întreținerea terenurilor de fotbal de la stadionul Milcovul, care acum au o calitate cum nu este în multe locuri în țară, vor finaliza terenul de tenis din Parcul Bălcescu, ale cărui lucrări au începute în toamna trecută. Iar în curând vom avea o nouă sală de judo, modernă, și care poate deveni bază de pregătire pentru loturile de cadeți și de juniori ale României. Åži, desigur, vom face o serie de lucrări de întreținere, chiar de dezvoltare, la sediul clubului.
Ca să închei cu ceea ce am de spus despre buget, să știți că banii au fost împărțiți pe secții care și-i gospodăresc așa încât să acopere cheltuielile pe întregul an în condițiile  atingerii nivelului de performanță stabilit! Åži pe aceasă cale doresc să mulțumesc doamnelor și domnilor consileri, Primăriei, domnului primar și domnilor viceprimari pentru că ne sunt mereu alături și ne sprijină.  
– Aveți ceva de transmis colegilor care conduce clelalte cluburi din județ?
-CSM Focșani 2007 are colaborări instituționale foarte bune cu LPS Focșani, CSS Focșani, Unirea Focșani. Dorim să consolidăm aceste relații, spre folosul sportului focșănean. Åži, împreună cu celelalte cluburi din județ, să facem din sportul vrâncean un pol al performanței!

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?