Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Un milion de lei pentru reabilitarea şi extinderea Primăriei Fitioneşti


Comuna Fitionești va avea sediu nou pentru primărie. Primarul Iordache Cazacu a anunțat că a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea sediului primăriei. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), valoarea investiției fiind de un milion de lei. „Am obținut finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea sediului Primăriei Fitioneși. Vrem ca cel mai târziu peste doi ani, Primăria Fitionești să se mute în casă nouă. Trebuie știut că actualul sediu este o construcție veche de peste o sută de ani, fără fundație, plin de mucegai și care pune în pericol sănătatea și chiar viața funcționarilor și a cetățenilor care vin în acest sediu”, a precizat primarul Iordache Cazacu.
    Acesta a adăugat că noul sediu va fi format din parter și etaj și va avea o suprafață de 380 metri pătrați. Lucrările vor consta în refacerea fundației, subzidire, consolidare, extindere spații noi, construirea unor grupuri sanitare, o sală de ședințe, birouri pentru funcționari, o sală pentru oficierea de căsătorii, dar și un spațiu pentru arhivă.
    Primarul Iordache Cazacu spune că tot anul acesta vor fi finalizate lucrările la sistemul de canalizare al comunei, acesta fiind unul din cele mai importante proiecte aflate în derulare în acest moment. Sistemul de canalizare va avea o lungime de 14 kilometri, o stație de epurare și stație de vacuum. Tot anul acesta, la nivelul comunei va demara un alt proiect ce vizează modernizarea și asfaltarea drumurilor calamitate de inundațiile din anii 2009-2014.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?