Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Minorii care au VIOLAT o fată bolnavă de SIDA, condamnați


Doi tineri, care în toamna anului trecut au violat o fată bolnavă de SIDA și erau cât pe ce să violeze o alta, au fost condamnați de instanța de fond, respectiv Judecătoria Focșani. Ambii au primit măsuri educative privative de libertate, respectiv internarea într-un centru de detenție pe o perioadă de 4 ani. Tinerii nu au fost mulțumiți de pedeapsă așa că au făcut apel, iar dosarul lor a ajuns la Curtea de Apel Galați. 
    La momentul condamnării, cei doi au fost puși sub control judiciar, măsura educativă privativă de libertate urmând să fie pusă în aplicare la rămânerea definitivă. „(…) dispune luarea față de inculpatul minor Dragomir Lucian, a unei singure măsuri educative privative de libertate, respectiv internarea într-un centru de detenție pe o perioadă de 4 ani, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pentru săvârșirea infracțiunilor de : – tâlhărie calificată, (…) faptă săvârșită în dauna părții vătămate (…) viol (…) tentativă la viol (…) deduce din pedeapsă durata reținerii și arestării preventive de la data de 10.10.2015 la zi. (…) menține măsura controlului judiciar a inculpatului„, a decis instanța de fond în cazul lui Lucian D..
    Aceeași măsură a fost luată și în cazul celuilalt inculpat, Marius T., în sarcina lui fiind reținute aceleași fapte. „(…) dispune luarea față de inculpatul minor Tănăsache Marius, a unei singure măsuri educative privative de libertate, respectiv internarea într-un centru de detenție pe o perioadă de 4 ani, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pentru săvârșirea infracțiunilor de : – tâlhărie calificată, (…) viol (…) tentativă la viol (…)  deduce din pedeapsă durata reținerii și arestării preventive de la data de 10.10.2015 la zi. (…) menține măsura controlului judiciar a inculpatului„, au decis judecătorii.
    Totodată, inculpații fost obligați la plata sumei de 4.300 lei (cheltuieli cu servicii medicale), reprezentând despăgubiri materiale, către tânăra pe care au încercat să o violeze și la plata sumei de 6000 lei cu titlu de daune morale către aceeași persoană. Au mai fost obligați la plata sumei de 1600 lei cu titlu de daune morale către tânăra pe care au violat-o. De asemenea, ei mai au de plătit câte 1600 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Cum au batjocorit-o pe fata bolnavă

    Înainte de a o batjocori pe fata bolnavă, tinerii au mai avut o tentativă de viol. S-a întâmplat în seara zilei de 9 octombrie 2015. Victima infracțiunii de tentativă la viol se întorcea din Piața Unirii și mergea către casă. I s-a părut că doi tineri necunoscuți o urmăresc. În zona Pieței Moldovei a fost acostată de Lucian D., de 17 ani, și de Marius T., de aceeași vârstă. Lucian i-a pus mâna la gură ca să nu țipe, iar Marius i-a dat un pumn în abdomen. Tot el i-a ridicat bluza și sutienul și a amenințat-o că o va omorî dacă va țipa. La un momentdat, fata a reușit să strige după ajutor și apoi să-l muște de un deget pe Lucian. Atunci când a țipat a fost auzită de un trecător, care și-a dat seama că fetei i se întâmplă ceva și a strigat și el la cei doi să o lase în pace. Minorii s-au speriat și au fugit. Victima a depus plângere câteva zile mai târiu, iar indiciul că ei au fost autorii infracțiunii de tentativă la viol a fost mușcătura de la degetul lui Lucian.
    Tinerii nu s-au oprit aici, după cum au stabilit anchetatorii. Au căutat altă victimă, pe care au găsit-o pe Bulevardul Independenței. S-au întâlnit cu fata la intersecția cu strada Ecaterina Varga. Au întrebat-o dacă are un foc, iar fata le-a spus că nu. În acel moment, cei doi s-au apropiat de ea și i-au pus mâna la gură. Lucian a amenințat-o că o va tăia cu cuțitul dacă va scoate vreun sunet. În același timp, i-au luat fetei telefonul mobil, pentru ca aceasta să nu poată suna pe cineva sau la 112. Apoi, fata a fost dusă cu forța, cei doi ținându-i mâinile la ochi și gură, pe strada Bujor, până în spatele unui bloc, unde au violat-o și lovit-o. În același timp, Lucian o amenința că dacă va mai scoate vreun sunet nu-i va mai da telefonul. 
Plânsetele și suspinele fetei au fost auzite un bărbat care locuiește în zonă. Cu ajutorul unei lanterne, acesta a luminat locul și a văzut ce se întâmplă. A sunat imediat la 112, iar la fața locului au ajuns oamenii legii, care i-au prins în flagrant pe violatori. Au dat să fugă, dar nu au reușit, fiind duși la sediul poliției. Asupra unuia dintre ei, oamenii legii au găsit telefonul fetei. Amândoi au recunoscut că au violat-o pe fata bolnavă și au încercat să o violeze pe cealaltă, dar nu și infracțiunea de tâlhărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?