Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Doi copii au provocat un incendiu după ce s-au jucat cu pocnitori


Doi copii, unul de 9 ani și celălalt de 11 ani, s-au jucat cu pocnitori și au dat foc unor resturi menajere. S-a întâmplat în Ajunul Crăciunului, la Hăulișca, Păunești, și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru ca focul să fie stins. „La data de 24 decembrie a.c., orele 14.45, polițiștii din Păulești au fost sesizați de un bărbat, din localitate, cu privire la faptul că pe raza satului Hăulișca, într-un loc viran unde erau depozitate mai multe deșeuri menajere, ar fi izbucnit un incendiu. Cu ocazia primelor verificări efectuate, s-a stabilit faptul că doi minori în vârstă de 11 ani, respectiv 9 ani, ambii din comuna Păulești, sat Hăulișca, au aruncat pocnitori iar resturile menajere s-au aprins. Incendiul a fost localizat și lichidat de pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Vidra, nerezultând pagube materiale. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materialelor explozive”, a transmis subcomisar Bogdan Toader de la biroul de presă al IPJ.
    Și la Vintileasca polițiștii au găsit asupra unui copil de 13 ani, din comuna Jitia, 25 de pocnitori, care au fost ridicate. Oamenii legii fac în continuare verificări în acest caz pentru a stabili de unde și le-a procurat. „La data de 24 decembrie a.c., orele 20.30, polițiștii din Vintileasca  au depistat un minor în vârstă de 13 ani, din comuna Jitia, în timp ce folosea articole pirotehnice. În urma controlului efectuat asupra sa, au fost găsite 25 de bucăți de pocnitori care au fost ridicate în vederea confiscării, până la soluționarea cauzei. În cauză a fost  întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive”, a adăugat subcomisar Toader.
    Un dosar penal au întocmit și polițiștii din Ploscuțeni, care au găsit asupra a doi adolescenți două cutii de articole pirotehnice, una cu 60 de bucăți și cealaltă cu 36 de bucăți. De asemenea, asupra lor s-au mai găsit 16 pocnitori. „La data de 24 decembrie a.c., polițiștii din Ploscuțeni au depistat doi minori în vârstă de 15 ani, ambii din comuna Ploscuțeni, sat Argea, în timp ce foloseau articole pirotehnice(pocnitori). Asupra acestora au fost găsite 2 cutii de articole pirotehnice, una având 60 de bucăți, iar cealaltă 36 de bucăți, dar și16 articole pirotehnice (pocnitori), fără inscripție, tip „3 focuri”. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,nerespectarea regimului materiilor explozive’’, a adăugat ofițerul de presă al poliției.
    Tot la Ploscuțeni, alți doi copii de 13 și 15 ani, au fost depistați de polițiști în timp ce foloseau pocnitori. Ei aveau asupra lor 3 cutii de articole pirotehnice, fiecare având un număr de 60 bucăți. Și în acest caz s-a întocmit un dosar penal de cercetare.
    La Jariștea, polițiștii au luat la întrebări un tânăr de 18 ani, care arunca pocnitori prin comună, tulburând astfel ordinea și liniștea publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?