Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Peste patru milioane de lei pentru alimentare cu apă şi canalizare la Tulnici


Autoritățile locale din Tulnici vor continua anul acesta două obiective de investiții în infrastructura locală. Este vorba de reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă din comuna Tulnici – etapa a II-a, investiție ce are o valoare rămasă de executat de 3,7 milioane de lei, și realizarea unui sistem  de canalizare, rețele colectoare și stație de epurare la Tulnici – Coza, în valoare de aproape 552 mii lei.
    Lucrările de extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă au demarat în 2012. Lucrările constau în captarea unor izvoare situate în zona Recea din Fundul Cozi, construirea unor rezervoare de mare capacitate, realizarea a 16 kilometri de rețea de aducțiune, a 15 kilometri de rețea de distribuție și construirea unei stații de dedurizare și clorinare a apei potabile. „Am demarat lucrările și la etapa a doua, lucrări care constau în realizarea unui bazin de înmagazinare a apei cu o capacitate de 100 metri cubi, dar și la stația de filtrare și clorinarea a apei. Acestea vor fi gata până la sfârșitul acestui an. Practic, din cei 18 kilometri de distribuție a apei au fost executați aproximativ 9 kilometri”, a afirmat primarul Valentin Bâznă. „Sperăm să avem finanțare pentru finalizarea proiectului care înseamnă alimentare cu apă și canalizare pentru satele Tulnici și Coza”, a spus primarul Valentin Bîznă.
    Edilul a susținut că finalizarea acestui proiect este dorința fiecărui locuitor al comunei pe care o conduce. „În satul Coza nu există deloc sistem de alimentare cu apă, iar în satul Tulnici funcționează o rețea foarte veche care are un debit foarte mic și care funcționează doar câteva ore dimineața și câteva ore seara”, a precizat primarul Valentin Bîznă.
    Edilul șef din Tulnici a mai spus că în comuna pe care o conduce, cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, se află în derulare proiectul Vranceaqua, derulat de administrația județeană, proiect prin intermediul căruia se va realiza un sistem de alimentare cu apă și canalizare în satele Lepșa și Greșu. „Prin intermediul Consiliului Județean se derulează proiectul Vranceaqua, proiect în care este prins un sistem de alimentare cu apă și canalizare pentru zonele Lepșa – Greșu, investiție în care noi am fost prinși cu sprijinul președintelui Marian Oprișan. Practic, acest proiect prevede realizarea unui sistem modern de alimentare cu apă, canalizare, stație de epurare și tot ceea ce ține de alimentarea cu apă”, a spus primarul Valentin Bîznă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?