Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO : SPARGEREA de la market Laura: Apropiați ai hoților l-au abordat pe administrator pentru o ÎMPĂCARE


Unul dintre hoții de la market Laura a fost arestat, iar altul a fost pus sub control judiciar. Cel de-al treilea este așteptat pe data de 12 februarie la instanță. Între timp, aparținătorii celor care au dat spargerea încearcă să-l convingă pe patronul market-ului să-i ierte pe hoți. Dacă s-ar întâmpla asta, ei ar scăpa de răspunderea penală. Sunt voci că patronului i s-ar fi oferit o sumă mare de bani în schimbul iertării. Acesta nu a negat că au fost persoane care au încercat să-l convingă să-i ierte, dar nu a făcut nicio referire la vreo sumă de bani. În orice caz, Marcel Badiu, administratorul market-ului, spune că nu este interesat de nicio împăcare, considerând că legea trebuie să facă dreptate în acest caz.

    Cei doi hoți de la market-ul Laura au ajuns sâmbătă în fața magistraților Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă. Împotriva celui prins în magazin, Robert Cristian C., s-a luat măsura arestării preventive, iar în cazul celuilalt, Ionel T., considerat complice, a fost luată măsura controlului judiciar. Printre altele, el nu are voie să părăsească municipiul Brăila.

    „(…) dispune arestarea preventivă a inculpatului Ciutacu Robert Cristian, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 06.02.2016 până la 06.03.2016, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Respinge cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului Tache Ionel,, ca neîntemeiată. (…) dispune luarea față de inculpatul Tache Ionel, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat (…) măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile începând cu data de 06.02.2016 până la 05.04.2016, inclusiv. (…) pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție Poliția Mun. Brăila, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat. (…) pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte obligația de a nu depăși raza mun. Brăila, decât cu încuviințarea prealabilă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani; (…) atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.(…).  Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare”, a hotărât instanța.
    S-a stabilit și cine este cea de-a treia persoană care a participat la spargere și anume Victor Sorinel A. Acesta nu a fost încă prins, dar va fi citat pentru data de 12 februarie a.c., să se prezinte la instanță. Pe numele său se va emite și un mandat de aducere, după cum se arată în soluția instanței. „Dispune amânarea cauzei pentru data de 12.02.2016 și refacerea procedurii de citare cu inculpatul Apetrei Victor Sorinel pe numele căruia se va emite și un mandat de aducere. (…)”, se mai arată în decizia magistraților de la Judecătoria Focșani.

Se încearcă o împăcare

    Sunt voci care spun că administratorul marketului spart ar fi fost deja abordat de persoane din anturajul hoților, care s-ar fi arătat dispuse să ofere și o sumă consistentă de bani pentru împăcare. Asta pentru că împăcarea părților înlătură răspunderea penală, ceea ce înseamnă că după aceea, hoții vor fi curați ca lacrima. Surse oficiale ne-au spus că patronul nu a cedat, cel puțin nu deocamdată. Faptul că cineva este dispus să dea bani pentru împăcare, arată că hoții prinși fac parte dintr-o grupare mai mare, care se ocupă cu așa ceva, cei doi nefiind decât niște săgeți.
    De altfel, contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, patronul Marcel Badiu nu a negat că s-a încercat o împăcare, dar a spus că nu este interesat. „S-a încercat dar nu ne interesează pe noi împăcarea. Nu ne jucăm cu așa ceva, nu ne interesează nicio sumă, să facă legea dreptate. Să stea acolo unde le este locul și asta e”, ne-a spus Marcel Badiu, care nu a făcut referire la vreo sumă de bani.
    Au mai fost cazuri în care părțile s-au împăcat. Unul chiar luna trecută. După ce polițiștii au stabilit cine a furat 100 mii de euro din podul casei unui afacerist vrâncean, acesta din urmă s-a împăcat cu cel care i-a luat banii, adică nepotul. Asta după ce polițiștii au reușit să recupereze aproape 80 mii de euro din suma furată și după ce au muncit câteva luni pentru a ajunge la cel care a pus mâna pe cutia cu bani și ascuns-o apoi în grădina casei sale, dintr-o comună brăileană.

Market-ul, spart în noaptea de joi spre vineri

    Market-ul Laura, din zona Gării, a fost spart în noaptea de joi spre vineri. Dacă nu ar fi fost prinși, hoții ar fi plecat cu țigări a căror valoare se apropia de suma de 30 mii lei.
    Din anchetă a rezultat că unul dintre ei, respectiv cel pus sub control judiciar, a stat în mașină, în timp ce alți doi au intrat în magazin pe un geam. Cu cagule și mănuși au pus cartușe cu țigări în mai mulți saci din plastic. La un moment dat, un senzor de mișcare s-a declanșat, iar semnalul a fost transmis către firma de pază Axel. Agenții au ajuns imediat la fața locului și au văzut o persoană care urca către un etaj al market-ului. Apoi au găsit sacii cu țigări. Imediat s-a dat alarma, la fața locului ajungând și administratorul și polițiștii de la Poliția municipiului Focșani. Un tânăr, cel care ulterior a fost arestat, a fost prins în interior, iar cel cu mașina la câteva ore, în timp ce se pregătea să părăsească orașul.
    Nu au negat comiterea faptei, ei fiind duși vineri și la reconstituire. Le-au arătat anchetatorilor tot ce au făcut, Monitorul de Vrancea prezentându-vă video în exclusivitate de la reconstituire.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?