Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Consilierii focșăneni au aprobat lista străzilor și parcărilor propuse pentru reabilitare în 2016


Consilierii locali au aprobat, ieri, indicatorii tehnico-economici pentru investițiile pe străzile din Focșani care vor intra în reabilitare în acest an. Doar consilierii PNL s-au opus acestui proiect, susținând că nu este o urgență ca aprobarea proiectelor de hotărâre referitoare la acești indicatori să fie realizată într-o ședință extraordinară. Degeaba li s-a spus că fără acești indicatori, investițiile nu pot primi banii prin bugetului din acest an și ar trebui să fie amânate pentru anii următori.
    În cartierul Sud, municipalitatea vrea să realizeze lucrări pe câte străzi care nu au putut fi prevăzute în proiectul derulat cu fonduri europene. Obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare strada Revoluției, strada Aleea Sudului, str. Cpt. Crețu Florin și strada Aleea Parc” are o valoare estimată de 3,1 milioane lei, ținând cont de nivelul prețurilor practicate pe piața liberă. Sunt străzile care asigură legătura acestui cartier cu șoseaua de centură a municipiului. Primăria vrea ca pe aceste străzi să fie realizate lucrări de asfaltare, să creeze parcări, acces la intrările blocurilor, amenajarea trotuarelor.
    Cel mai mare proiect de investiții pe care vrea să îl deruleze primăria în acest an se referă la „Modernizarea și reabilitarea drumurilor locale în intravilanul municipiului Focșani”. Aceste investiții de reabilitarea și modernizarea unor străzi din Focșani au fost estimate la peste 9,8 milioane lei. Proiectul pentru modernizarea străzilor a fost realizat, inițial, în 2011 și propus pentru finanțare de la bugetul de stat. Fără succes însă, pentru că fostul guvern PD nu a alocat niciun leu. Ulterior, tot cu fonduri de la bugetul local a fost realizată asfaltarea străzii Vrâncioaia și s-au început procedurile pentru lucrările de asfaltare pe străzile Toader Èšârdea și Păun Pincio.     Primăria își propune realizarea lucrărilor de asfaltare a carosabilului și a trotuarelor pe 16 străzi din municipiu. În prima etapă trebuie realizată proiectarea tehnică a lucrărilor și aprobați indicatorii tehnico-economici ai investițiilor. Este vorba despre străzile Gloriei, I.L. Caragiale, Traian Ionescu, Moș Ion Roată, Transilvania, Rodnei, Alecu Russo, Albinei, Cărăbuș, Jiliștei, 13 Decembrie, Putnei, Diviziei, 1 Mai, Podgoriei. Acestora li se adaugă străzile Ion Creangă, Aleea Åžcolii, Aleea Florilor, Cartier CFR, Emil Racoviță, Titulescu, Timotei Cipariu, Arh. Ion Mincu, Muncitori, Miron Costin, Mărăști și Duiliu Zamfirescu. Pentru primele străzi vor fi realizate lucrări de refacere integrală a structurii carosabile, cu fundație de balast și piatră spartă, două straturi de asfalt iar pentru străzile din a doua categorie vor fi lucrări de reparații, respectiv frezarea sistemului rutier și două straturi de asfalt. Vor fi realizate lucrări la trotuare, la intrările în blocuri și chiar parcări acolo unde este nevoie.

Parcare la Mediconst și la supermarket Milcov

    Două dintre cele mai așteptate investiții sunt în parcările din zona Vrâncioaia și Eroilor.
    Parcarea denumită generic zona Vrâncioaia (FOTO) are o valoare estimată de 555 mii lei. Este vorba despre zona delimitată de accesul din strada Anghel Saligny, intrarea în blocurile de pe Bd. Unirii, strada Vrâncioaia și strada Cpt. Stoenescu. Aici va fi refăcută infrastructura rutieră, trotuarele, marcajele rutiere și montați patru stâlpi de iluminat. În total vor fi amenajate 43 locuri parcare.
    Parcarea din zona strada Eroilor este cea delimitată de strada Ștefan cel Mare, intrarea blocurilor 2, 4, 6, 8, parcarea de la supermarket Milcov, zona de magazin Ciocârlia și intrarea blocuri Bd. Unirii 50, 48 și 46. Investiția de aici a fost estimată la peste 1,5 milioane lei. „Ca urmare a lucrărilor de reabilitare rețele termice secundare executate în anul 2014 precum și a degradărilor rutiere prin diverse intervenții stradale zona studiată aflată în centrul orașului necesită reabilitare majoră atât pietonal cât și carosabil. Prin reabilitarea suprafeței studiate se va reface atât fundația drumului și a straturilor rutiere cât și reorganizarea spațiului existent ca parcare și a trotuarelor pietonale și accesele la blocuri, marcaje rutiere și indicatoare”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre pentru această investiție.
    A patra investiție aprobată ieri de consilierii locali se referă la amenajarea terenului de sport din cartierul Mândrești. Lucrările de aici au fost estimate la 424 mii lei și vor cuprinde atât împrejmuirea cu panouri de sârmă zincată, porți metalice. De asemenea, terenul de joc va fi curățat și sistematizat.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?