Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Copil arestat, după ce a încălcat condițiile controlului judiciar


Un copil de 15 ani, din Focșani, bănuit că a participat la săvârșirea mai multor infracțiuni de furt din mai multe societăți comerciale din Odobești, a fost arestat joi. Inițial, adolescentul a fost pus sub control judiciar, acuzat fiind de tăinuire, complicitate la furt calificat și tentativă la furt calificat. El nu a respectat obligațiile și, în perioada în care era sub control judiciar, a vrut să dea o spargere, împreună cu un alt copil.
Tocmai din acest motiv, procurorii au cerut arestarea, joi, iar instanța a emis mandat pentru 30 de zile. „La data de 14 ianuarie a.c., un minor în vârstă de 15 ani, din municipiul Focșani, a fost prezentat Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă, iar prin încheierea de ședință s-a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile. Acesta, în perioada 15-28 decembrie 2015, a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tăinuire la furt calificat, complicitate la furt calificat și tentativă la furt calificat, împreună cu alți 5 minori, fiind cercetați pentru săvârșirea a 5 fapte penale de furt calificat din societăți comerciale de pe raza orașului Odobești. În data de 8 ianuarie a.c., doi din cei 5 minori au săvârșit din nou o tentativă la infracțiunea de furt calificat, cu toate că unul din aceștia se găsea sub control judiciar, cu obligativitatea respectării unor interdicții instituite de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani pentru o perioadă de 50 zile, interdicții pe care inculpatul le-a încălcat”, a transmis subcomisar Bogdan Toader de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
    Mandatul de arestare a fost emis joi, iar dacă este nemulțumit de decizia instanței, adolescentul poate face contestație.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?