Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Eminescu, omagiat și la Penitenciarul Focșani


Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat ieri, la Penitenciarul Focșani. În cadrul cercului literar organizat la penitenciar s-au recitat poezii și s-a făcut și o prezentare a vieții și operei poetului nepereche. 
    „Joi, 14 ianuarie 2016, 17 persoane aflate în custodia Penitenciarului Focșani au omagiat personalitatea tutelară a culturii române – Mihai Eminescu.
Astfel, în cadrul cercului literar organizat au fost evidențiate aspecte și semnificații ale vieții și operei marelui poet printr-o prezentare power-point și recitarea unor poezii reprezentative. Incursiunea în istoria literaturii române, prin intermediul acestui subiect, a avut drept scop dezvoltarea cunoașterii și depășirii cadrului informațional curent, în vederea extinderii capacităților de înțelegere, de comunicare, care poate conduce la diminuarea unor comportamente dezadaptative specifice mediului carceral. Stimularea interesului persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate pentru autoeducație, precum și promovarea sentimentului de apartenență, reprezintă obiective de referință în cadrul demersurilor de reintegrare întreprinse de sistemul penitenciar”
, se arată într-o informare a Penitenciarului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?