Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Un tânăr și-a căptușit geanta cu folie de aluminiu, apoi a furat dintr-un supermarket


Un tânăr de 24 de ani, din comuna Gugești, este cercetat de polițiștii de la Poliția municipiului Focșani pentru furt. Tânărul a mers la furat într-un supermarket de pe Bulevardul Gării cu o geantă căptușită cu folie de aluminiu. Pentru că i-a mers odată, la două ore de la primul furt, tânărul a revenit în magazin pentru a fura din nou. De această dată, el a fost observat de o angajată a supermarket-ului, care a sesizat poliția. Apelul la 112 s-a primit la ora 20.30, angajata spunându-le oamenilor legii că în magazin se află o persoană care în după-amiaza aceleiași zile, în jurul orei 18.00, a sustras produse din carne.
    Ajunși la fața locului, polițiștii focșăneni au stabilit că tânărul se numește Ciprian S.. De asemenea, asupra lui s-a găsit și o geantă confecționată special pentru a ascunde produsele și pentru a putea ieși cu ele din magazin fără ca cineva să-și dea seama. Astfel, un compartiment al acesteia era căptușit cu folie de aluminiu. Practic, după ce i-a mers odată, tânărul a revenit după aproximativ două ore să fure din nou. De această dată nu a mai reușit. Polițiștii de la Poliția municipiului Focșani ne-au spus că acesta este primul caz în care o persoană folosește o geantă căptușită cu folie de aluminiu pentru a fura. Acum, pe numele tânărului s-a întocmit dosar penal, în care se fac cercetări pentru furt. Totodată, polițiștii au ridicat și geanta folosită de tânăr pentru continuarea cercetărilor.
    Folosită pentru prima dată în Focșani, metoda utilizării foliei de aluminiu este veche, fiind folosită în special pentru comiterea de fapte peste hotare. De altfel, hoții români au făcut și încă mai fac bani cât ai clipi cu această metodă „ingenioasă”.  Geanta care fentează sistemul de alarmă al magazinelor este cunoscută drept „geanta rusească”. Pentru confecționarea genții magice, care scoate orice produs din magazin, fără ca sistemele de siguranță să înceapă să sune, este nevoie doar de puțină răbdare,  de o geantă și câteva folii de aluminiu. Cu foliile de aluminiu se captușește geanta în interior, astfel încât produsul introdus să fie perfect protejat de sistemele de alarmă.
    Dacă metoda este nouă în Focșani, nu înseamnă că agenții de pază de la magazine și polițiștii nu știu de ea, așa că recomandat este să nu vă bazați pe faptul că dacă aveți o geantă cu folie de aluminiu puteți fura orice fără ca cineva să vă prindă.
În străinătate, românii folosesc această metodă de foarte mult timp. Spre exemplu, acum ceva timp, în Spania, polițiștii au arestat două românce bănuite că au furat nu mai puțin de 170 de articole de îmbrăcăminte într-o singură zi.
    Tot marți, a fost prinsă la furat și o femeie de 50 de ani, din Focșani. Ea a sustras produse în valoare de 20 de lei de pe rafturile unui supermarket de pe Bulevardul Unirii. Nu a reușit să iasă cu ele din magazin, iar angajații au dat-o pe mâna oamenilor legii de la Poliția municipiului Focșani, care au întocmit și pe numele ei dosar penal, în care fac cercetări pentru furt.
    De altfel, furturile de pe rafturile magazinelor sunt aproape la ordinea zilei. Cu toate că autorii sunt prinși, iar cazurile mediatizate, sunt persoane care continuă să ascundă produse prin haine ori genți, în speranța că vor putea ieși cu ele fără să fie observate. De obicei nu se întâmplă așa, iar când ajung la case au surprinza să fie chemate de agenții de pază, care între timp sună și la poliție. De obicei se fură produse alimentare, cosmetice, dar și băutură.
    Polițiștii atrag atenția asupra faptului că aproape toate magazinele au sisteme de supraveghere, iar ieșirea din astfel de unități cu produse furate este aproape imposibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?