Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Timpul de așteptare la frontieră a fost în limite normale la început de an, deși traficul a crescut cu 50%


Timpul de așteptare la punctele de frontieră a fost în limite normale în primele zile ale anului, deși valorile de trafic au crescut cu aproximativ 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. „În primele zile ale anului 2016, traficul prin punctele de trecere a frontierei s-a menținut la valori ridicate, fiind înregistrată o creștere cu 47% față de perioada similară a anului trecut. Cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de ieșire din România, însă, în urma gestionării situației prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de așteptare la frontieră s-a încadrat în valorile normale pentru această perioadă”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) remis luni AGERPRES.
    În perioada 1 — 3 ianuarie, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 389.000 de persoane, din care 230.700 pe sensul de ieșire din țară și 158.300 pe sensul de intrare în țară. În aceeași perioadă a anului 2015, au trecut frontiera 264.700 persoane. „Poliția de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care peste 3.200 de polițiști de frontieră au desfășurat, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat. De asemenea, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora, și în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ținând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera”, se arată în comunicat.
    Potrivit sursei citate, cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest pe sensul de ieșire din România, însă media timpilor de așteptare rareori a depășit 20 de minute. La frontiera de est, respectiv PTF Albița, în anumite intervale de timp, media timpilor de așteptare la intrarea în România a depășit 60 minute, fiind suplimentat numărul arterelor de control pe sensul de intrare în țară (de la 5 la 8) și numărul polițiștilor de frontieră care își desfășurau activitatea la controlul documentelor (de la 10 la 16).
    Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul țării, pe unde au trecut aproximativ 199.000 persoane, cele aeroportuare — 84.127 persoane, dar și cele de la frontiera cu R. Moldova — 49.000 persoane. Cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Aeroportul Henri Coandă cu un trafic de peste 61.000 persoane, urmat de Nădlac II cu peste 58.000 persoane și Borș unde polițiștii de frontieră au verificat peste 57.700 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?