Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO și GALERIE FOTO Revelion de neuitat în Piața Unirii: muzică bună, spectacol de artificii și urări de bine


Vrâncenii s-au întâlnit în Piața Unirii din Focșani, joi seara, pentru a sărbători împreună venirea noului an. Au ciocnit câte un pahar cu șampanie, au dansat, au cântat și s-au bucurat alături de interpreții favoriți, care au urcat pe scenă: Ansamblul Folcloric „Èšara Vrancei”, Geta Postolache, Taraful din Clejani, Alexandra Shine, Lora, Voltaj, Randi, Anastasia Lazariuc, dar și formații celebre din străinătate, mult așteptate de publicul vrâncean, Richhi e Poveri și Ottawan. Petrecerea a început în jurul orei 18.00, iar numărul vrâncenilor prezenți în Piața Unirii a crescut de la o oră la alta. Șeful administrației județene, Marian Oprișan, le-a transmis tuturor vrâncenilor sănătate și numai bine.
     
Prezentatorii Adelina Pestrițu și Octavian Ursulescu au fost alături de vrânceni în noaptea dintre ani. Ei au prezentat un spectacol deosebit, care a marcat trecerea în noul an. Pe scenă au urcat membrii Ansamblului Folcloric „Èšara Vrancei”, Geta Postolache, Taraful din Clejani, Alexandra Shine, Lora, Voltaj, Randi, Anastasia Lazariuc, dar și formații celebre din străinătate, mult așteptate de publicul vrâncean, Richhi e Poveri și Ottawan.
Ca în fiecare an, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a transmis urări de bine tuturor vrâncenilor. Cu puțin timp înainte ca ceasul să bată ora 00.00, Adelina Pestrițu a citit mesajul șefului administrației județene. „Dragi români, dragi vrânceni, la cumpăna dintre ani, îmi îndrept către dumneavoastră aceleași urări de bine și de sănătate pe care le adresez și membrilor familiei mele. Vă transmit din toată inima, vouă, vrâncenilor mei dragi, dar și celor care se află în diverse colțuri ale lumii, ca anul care bate la ușă să fie unul prosper. Să vină un an nou care să ne aducă mai multă liniște, mai multă solidaritate și armonie. Am încredere că doar uniți vom putea trece peste toate greutățile. Doar împreună vom învinge! La mulți ani, dragi vrânceni, oriunde v-ați afla!”, este mesajul lui Oprișan.
    

„Fie pâinea cât de rea, tot mai bine-n țara mea!”

    Viorica și Ioniță din Clejani au încins atmosfera și au dat startul petrecerii de Revelion așa cum știu ei cel mai bine. Ioniță ne-a mărturisit că vine cu drag pe meleagurile vrâncene și asta datorită publicului. „La mulți ani, Focșani! De fiecare dată venim cu bucurie în Vrancea, mai ales în Focșani, unde publicul ne așteaptă, ne iubește și ne cheamă. Suntem bucuroși, începem programul de aici de la Focșani și o ținem tot așa până la Clejani, până dimineață!”, a precizat Ioniță înainte de a urca pe scena din Piața Unirii. Și Viorica le-a transmis câteva urări vrâncenilor, dar și tuturor românilor din țară și din afară. „La mulți ani, dragii mei. Să vă dea Dumnezeu sănătate și vaca bună de lapte, urarea mea tradițională. Să fiți sănătoși și la pungă groși. Să-mi trăiască și mie bărbatul, să vă trăiască copiii, frații, surorile. Trăiască și românii noștri din străinătate! Să aveți numai bucurii, să vă întoarceți în România, la țara voastră frumoasă!”, le-a spus Viorica. Și pentru că tot au vorbit de țara noastră, de România, și de reîntoarcerea acasă, soții din Clejani au încheiat urările de sănătate pentru sărbători cu o zicală: „Fie pâinea cât de rea, tot mai bine-n țara mea!”.

    O altă artistă invitată la Focșani în noaptea dintre ani a fost Alexandra Shine, o rusoaică la origini, crescută la Chișinău. Cunoscută atât pentru talentul său artistic și piesele sale, cât și pentru priceperea la gătit, fiind participantă la concursul culinar Master Chef, Alexandra spune despre publicul vrâncean că e foarte deschis și primitor. „Este deja a treia oară când vin la Focșani și îmi place foarte mult. Mă simt foarte bine, e un public foarte deschis și foarte primitor. Vă doresc un an fericit, să aveți multă, multă sănătate. Eu consider că asta e cel mai important. Să fiți iubiți, să iubiți și să aveți liniște în suflet”, le dorește Alexandra Shine vrâncenilor.

    O cântăreață foarte îndrăgită la nivel național, dar și internațional, și care a fost prezentă în Piața Unirii din Focșani este Anastasia Lazariuc. Publicul a fredonat piesele sale împreună cu ea, a aplaudat și s-a bucurat că a revăzut-o. Anastasia Lazariuc le urează vrâncenilor pace și sănătate, care, în opinia sa, sunt lucrurile cele mai importante. „Am fost la Focșani de multe, multe ori. Ce-aș putea să le urez vrâncenilor, pe care-i iubesc foarte mult și de la care, din spectacolele pe care le-am susținut aici, am observat că am primit același răspuns, aceeași dragoste? Le urez un an mai bun, un an mai liniștit. Sperăm să fie pace, să fie sănătate. Sună banal, dar sunt foarte importante, poate cele mai importante. Liniște sufletească, realizări, iubire, să dăruim iubire și să primim iubire. Iubirea naște lucruri frumoase întotdeauna. La mulți ani!”, transmite Anastasia Lazariuc.

Lora, Voltaj și Randi au „dezghețat” publicul

    Lora, o cântăreață foarte așteptată de vrânceni, mărturisește că anul 2015 a fost un an greu pentru ea, dar speră ca noul an să fie minunat, atât pentru ea, cât și pentru cei ce o ascultă. „Cred că mă aflu la Focșani pentru a treia oară. Și mă bucur foarte tare că sunt aici și înghețăm împreună. Am cunoscut publicul vrâncean, în general, când era cald afară. Să sperăm că și pe frig sunt la fel de minunați. Pentru mine a fost un an greuț. Sper ca 2016 să fie minunat și pentru mine, și pentru voi. Am auzit că port noroc. Toată lumea care s-a întâlnit cu mine anul acesta, cel puțin, a avut noroc. Sper să se păstreze chestia asta și pentru 2016. Sper să vă aduc energie pozitivă și cu energia asta să vă hrăniți pentru început de an. Vă pup!”, spune Lora.

    Membrii trupei Voltaj, foarte iubiți de vrânceni, s-au aflat din nou printre noi. Călin Goia, solistul trupei, a precizat că nu-și mai amintește pentru a câta oară vine la Focșani, Voltaj venind de foarte multe ori să-i încânte pe vrânceni, atât la evenimentele de pe parcursul anului, cât și de Revelion. „Am pierdut șirul participărilor noastre la Focșani și al Revelioanelor petrecute la Focșani. Èšinem minte un Revelion la care ne-a așteptat lumea, deși s-a întârziat din cauza zăpezii. Noi veneam de la București. Încă le mulțumim pentru gestul făcut. A ieșit o petrecere pe cinste, ulterior. Venim cu mare drag la Focșani, pentru că e un public foarte cald și primitor, care cântă la concerte, nu stă rezervat. Se distrează. Le doresc vrâncenilor să aibă un an nou fericit, cu sănătate, exact așa cum și-l doresc, multe realizări și cât mai puține griji”, le urează Călin vrâncenilor.

    Randi a reînceput concertele din România și s-a alăturat celorlalți artiști, pentru a le oferi vrâncenilor o petrecere de neuitat în noaptea dintre ani. „Noi nu am mai cântat de mult în România și anul acesta am început să reluăm activitatea în țară și cred că e a treia oară când mă aflu în Focșani, sper să nu mă înșel. Ultima oară cred că am fost acum cinci-șase ani. Pentru noul an, vrâncenilor și nu numai le doresc multă liniște sufletească, să fie toleranți, empatici și să învățăm, nu să învețe, pentru că nici eu nu știu exact, să iubim necondiționat!”, este mesajul pe care îl transmite Randi publicului.

Ricchie e Poveri și Ottawan au făcut poze cu fanii   

    La recepția Hotelului Unirea, fanii formației Ricchi e Poveri au făcut câteva poze cu aceștia. Toți artiștii care au urcat pe scenă au avut doar cuvinte de laudă față de publicul vrâncean, căruia i-au transmis un an nou mai reușit decât 2015, sănătate, bucurii și pace, atât în suflete, cât și în țară. Artificiile de la miezul nopții au scos din casă și mai mulți focșăneni, care au venit cu sticlele de șampanie și familia pentru a admira spectacolul de lumini de pe cer. Ei au ciocnit și un pahar în cinstea anului nou. Deși a fost destul de frig afară, publicul a fost energic și a „colaborat” foarte bine cu artiștii.

    Piesele celor de la Ricchie e Poveri și Ottawan se puteau citi pe buzele vrâncenilor, care deși nu știau toate versurile, au încercat să țină pasul cu artiștii. Foarte energici, zâmbitori și pozitivi, artiștii străini au transmis energia și veselia lor publicului, care a aplaudat neîncetat și s-a bucurat să-i vadă și să-i asculte live pe cei care le-au făcut tinerețile mai frumoase. Atât Ricchie e Poveri, cât și Ottawan le-au transmis vrâncenilor un an nou mai bun și tradiționalul „La mulți ani”, înainte de a urca pe scenă. 
Spectacolul s-a încheiat după recitalul celor de la Ottawan, în jurul orei 1.00, când vrâncenii care au petrecut în Piața Unirii din Focșani s-au îndreptat către case, unde cel mai probabil au continuat să petreacă.


16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?