Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Șoferul mastodontului care A UCIS un om la Prahuda a fost trimis în judecată


Laurențiu Ștefan S., bărbatul de 35 de ani, care în luna mai a.c., a fost implicat înbtr-un accident mortal la Prahuda, în comuna Paltin, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Accidentul s-a produs la data de 27 mai a.c., în timp ce inculpatul se afla la volanul unui autocamion încărcat cu cherestea, care nu era înmatriculat și avea montate plăcuțe false, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. În același document se mai precizează că el a pierdut controlul asupra mastodontului, a pătruns cu acesta pe constrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Opel, în care se afla bărbatul decedat. Acesta din urmă a murit pe loc, mașina sa făcându-se praf.
    S-a făcut și o expertiză și s-a stabilit că inculpatul era singurul care putea evita producerea accidentului. El a recunoscut comiterea faptei deși, la momentul producerii accidentului, atunci când se făceau cercetări la fața locului, le-ar fi spus polițiștilor că urca o pantă în momentul în care a văzut Opelul Vectra venind din sens opus, pe banda sa. A adăugat, după cum ne-au spus atunci oamenii legii, că a încercat să evite impactul, trăgând dreapta de volan, moment în care șoferul Opelului, care și-a dat seama că se va ciocni cu mastodontul a tras și el stânga de volan și atunci s-au ciocnit frontal, autoturismul intrând practic sub autocamion. Ulterior, Opelul a fost proiectat într-un șanț pe marginea drumului.
    Spusele sale de atunci s-au dovedit a fi neadevărate pentru că nu mașina mică mergea pe banda lui, ci el a ajuns cu mastodontul pe contrasens după cum se arată în rechizitoriu. În plus, camionul pe care îl conducea nu avea ce căuta pe drumurile publice pentru că nu era înmatriculat, lucru știut. Dacă nu s-ar fi știut că nu era înmatriculat nu s-ar fi montat numere false pe el. De altfel, la o zi de la accident, într-un comunicat al poliției se arăta că inculpatul a fost cel care a ajuns cu autovehiculul pe sensul opus. „La data de 27 mai a.c., ora 07.05, pe DJ 205, în comuna Paltin, la km 13+500m, S. Laurențiu Ștefan, de 35 ani, în timp ce conducea un autocamion, a pătruns pe contrasens și a tamponat frontal cu un autoturism. În urma impactului, conducătorul autoturismului a decedat”, au transmis polițiștii la o zi după accident.
    Soția bărbatului decedat a declarat că se constituie parte civilă în dosar, urmând să precizeze suma la instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?