Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO : Şcoala din satul Bonțești, comuna Cîrligele, reabilitată cu fonduri europene


Primăria Cîrligele a finalizat proiectul de „Reabilitare prin R.K și construire grup sanitar, școala Bonțești, comuna Cîrligele, jud.Vrancea” cod SMIS 53812. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Contractul de finanțare a fost semnat la data de 28.11.2014 cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud- Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2007-2013.
    Valoarea totală a proiectului a fost de 1.140.301,89 lei. Obiectivul general al proiectului l-a constituit îmbunătățirea calității infrastructurii de educație din comuna Cîrligele, pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene și a creșterii participării populației școlare la procesul educațional. Obiectivul specific al proiectului l-a constituit îmbunătățirea calității infrastructurii de educație, a dotării școlilor, a structurilor de cazare pentru studenți și  a centrelor pentru formare profesională pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene și a creșterii participării populației școlare și a adulților la procesul educațional.
    Creșterea numărului de copii duce la creșterea cererii pentru spațiile de învățământ. Acest fapt este cu atât mai valabil pentru copiii din zonele rurale, pentru care accesul la o infrastructură de învățământ modernă este și mai limitat. În acest sens, prin prezentul proiect se asigură: infrastructura necesară pentru derularea unui proces educațional la standarde europene; accesul elevilor din zonele rurale, considerate în cazul de față a fi defavorizate față de zonele urbane, la o infrastructură de învățământ modernă.
    Rezultatul proiectului a constat în reabilitarea și extinderea clădirii școlii, în suprafață de 415 mp. Lucrările de reabilitare și extindere au constat în consolidarea structurii clădirii, refacerea finisajelor exterioare și interioare, schimbarea tâmplăriei, reparații șarpantă, construirea unui corp de clădire cu o sală de clasă și grupuri sanitare, lucrări de instalații sanitare, electrice și de încălzire. „În apropierea sărbătorilor de iarnă, Primăria Cîrligele le oferă elevilor un cadou special, o școală nouă în satul Bonțești, construită cu fonduri europene și locale, unde copii din comuna noastră își vor desfășura activitățile școlare în condiții optime”, se arată pe pagina de facebook a Primăriei Cîrligele.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?