Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

PETRECERE încheiată cu o BĂTAIE CRUNTĂ. Victima este ținută în viață de aparate, agresorul pus sub control judiciar


Un tânăr de 21 de ani, George Daniel F. din comuna Sihlea, a ajuns la Spitalul Floreasca din București, după ce a fost bătut crunt de un localnic pe care chiar el l-ar fi provocat. Potrivit unor surse oficiale, tânărul ar fi fost operat la cap, iar ieri era în comă cu șanse minime de supraviețuire. Rudele tânărului le-ar fi spus anchetatorilor că  urmează să fie deconectat de la aparate, dar și că familia și-ar fi dat acordul să-i fie prelevate organele. În plus, pe pagina lui de facebook sunt deja mesaje de condoleanțe.
    Reprezentanții Spitalului Floreasca au confirmat ieri că vrânceanul este la unitatea lor și că este în stare foarte gravă. „Pacientul este în stare foarte, foarte gravă, în Secția de Terapie Intensivă. El a suferit un hematom subdural”, a precizat dr. Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca. Cel care l-a adus pe George Daniel F. în această stare este un localnic, care l-ar fi bătut cu scânduri rupte dintr-un gard și l-ar fi dat cu capul de o piatră.
    Scandalul a pornit din nimic, în noaptea zilei de 25 spre 26 decembrie. Tânărul aflat acum la Floreasca, fratele său, agresorul și alți tineri ar fi consumat împreună băuturi alcoolice acasă la victimă. La un moment dat, cineva ar fi răsturnat o sticlă cu băutură și de aici ar fi început reproșurile. Din nimic, tinerii care petreceau au început să se certe și să se lovească. Cel care ar fi aplicat lovitura decisivă este Alexandru Valentin B., de 28 de ani. În altercație a fost lovit și fratele tânărului de 21 de ani, respectiv Alexandru Dumitru F., de 26 de ani.
    Cel de 21 de ani a ajuns la București, iar celălalt, Alexandru Dumitru F., a ajuns la Spitalul Județean Focșani. Tânărul de 21 de ani a fost lovit în cap cu scânduri rupte dintr-un gard, care aveau și cuie și ar fi fost și dat cu capul de o piatră, după cum le-au spus martorii anchetatorilor. La altercație a mai luat parte un tânăr de 18 ani, dar cel care ar fi dat cu scândura ar fi doar cel de 28 de ani.
    Agresorul s-a potolit după ce a văzut că victima sa nu mai poate schița niciun gest. După altercație, băiatul de 21 de ani și fratele lui au ajuns la Spitalul Județean Focșani. Cel de 21 de ani a fost diagnostiocat cu „traumatism cranio-cerebral acut deschis cu plagă contuză temporală dreapta, hematom temporal drept prin agresiune”. Pentru că starea sa era foarte gravă, medicii vrânceni l-au trimis la București, unde a ajuns în comă. Fratele lui, de 26 de ani, a fost diagnosticat la Spitalul Județean Focșani cu „traumatism cranio-cerebral acut cu plagă fronto-parietală dreapta și contuzie degete mâna dreaptă”. El a fost internat în Secția Chirurgie.

Agresorul afirmă că victima a vrut să dea cu toporul

    Principalul suspect, Alexandru Valentin B., a fost adus ieri de polițiștii de la Sihlea la IPJ Vrancea, pentru ca polițiștii Serviciului de Investigații Criminale să discute cu el. Apoi, băiatul a ajuns la sediul Parchetului unde au mai ajuns și niște martori, pentru a discuta cu procurorul de caz. Alexandru Valentin B. nu a negat că i-a bătut pe frați. El a povestit că au petrecut acasă la cei doi frați și din cauza sticlei răsturnate s-au luat la ceartă. La un momentdat cineva ar fi stins lumina, iar frații ar fi început să-l lovească cu pumnii. A povestit că a reușit să iasă din casă și, ajuns în curte, George Daniel F. ar fi pus mâna pe un topor cu care ar fi vrut să-l lovească. Agresorul susține că a reușit să fugă din curte, dar frații erau pe urmele lui, iar în momentul în care și-a dat seama că nu mai poate fugi și că va fi prins din urmă a rupt o scândură dintr-un gard și a lovit pentru a se apăra, a povestit el.
    După audieri, agresorul a fost lăsat să plece acasă. Procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar în cazul său. Anchetatorii spun că așteaptă și concluziile medicilor pentru a putea face încadrarea juridică a faptei. „Momentan se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor, iar în cazul principalului suspect a fost dispusă măsura controlului judiciar. Așteptăm și documente medicale în acest caz. Tinerii au fost împreună acasă la victimă, între ei s-a iscat o ceartă, agresorul susținând că s-a apărat”, a explicat procurorul Nicolae Ghihaniș, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Localnicii spun că victima era o persoană liniștită

    Localnicii spun că în comună sunt prea multe bătăi, dar și că tânărul care este în spital la București era un băiat liniștit, care nu a creat probleme. „Băiatul ăsta care este la București am înțeles că ar fi în moarte clinică și că nu ar mai avea ce să-i facă. Părinții sunt despărțiți și locuiesc în aceeași curte cu bunica lor. Cel care a dat cu scândura a mai avut probleme, nu este la prima abatere. Am înțeles că de la băutură s-au luat. Cel care a lovit s-ar fi supărat că victima i-ar fi vărsat berea și s-au luat la ceartă. Eu nu am văzut ce a fost acolo. Spun ce vorbesc oamenii pe aici. Fapta a avut loc pe stradă, în centrul comunei. Aici la noi sunt destul de mulți țigani și se întâmplă fapte din acestea. Èši-e și teamă să ieși seara. Dacă sunt băuți și ieși în calea lor te bat degeaba. Trebuie făcut ceva să fie mai multă liniște. Băiatul ăsta care este la București era un băiat liniștit și nu a făcut probleme. Nu-l vedeam băut, nu nimic”, ne-a spus un localnic.
    Polițiștii nu au negat că există altercații între localnici iscate în special de la băutură și au adăugat că nu poate fi vorba despre un fenomen.     

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?