Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii Școlii „Duiliu Zamfirescu” au colindat… după datini


În ultima săptămână de cursuri, înainte de vacanța de Crăciun, elevii Åžcolii Gimnaziale ” Duiliu Zamfirescu” din Focșani au organizat numerioase și variate activități educative, dar și serbări școlare. Potrivit unui comunicat de presă, emis de conducerea unității de învățământ, membrii corului școlii, Armonia, care este coordonat de profesoara Mitrița Dumitrache, au prezentat mai multe urări și colinde tradiționale, în cadrul evenimentului intitulat „După datini colindăm!”. Au luat parte în calitate de spectatori elevii ciclului gimnazial și mai multe cadre didactice.
De asemenea, au fost interpretate cântece și scenete în limbile engleză și franceză. „Elevii coordonați de doamna profesoară Iulia Prescornițoiu au cântat în limba engleză cântece de sezon, iar cei coordonați de doamna profesoară Roxana Stoian au interpretat o interesantă și amuzantă scenetă în limba franceză. Elevii clasei a VIII-a A au încântat asistența cu un moment coregrafic specific vârstei, iar colegii lor din clasa a VII-a A, coordonați de doamna profesoară Daniela Sporea, au pregătit un plugușor surpriză. Micii artiști au fost răsplătiți  de către cadrele didactice colindate cu bomboane, covrigi și fructe”, se arată într-un comunicat.
Inclusiv instituția de învățământ a fost pregătită pentru sărbătoare. Pe pereții holurilor au fost expuse lucrări plastice ale elevilor, coordonați de profesoara de desen Olga Ostafi. „Elevii și-au dezvoltat abilitățile practice și creative, confecționând ornamente de brad, iar cinci dintre cele mai frumoase creații au fost selectate pentru a împodobi, în Piața Unirii, bradul adoptat de școală, care a fost dăruit Modulului familial «Prâslea» din Focșani. Åži cu această ocazie elevii au donat daruri, participând la proiectul «Dar din dar se face rai!», coordonat de consilierul educativ al școlii împreună cu toate cadrele didactice educatoare, învățători și profesori diriginți. Colectivul profesoral al Åžcolii Gimnaziale «Duiliu Zamfirescu» și al Grădiniței cu Program Prelungit Nr.7 le mulțumește tuturor părinților, elevilor, colaboratorilor, partenerilor educaționali și membrilor instituțiilor administrative locale și județene pentru menținerea Tradiței, Performanței și a Prestigiului acestei instituții școlare vrâncene și le urează «Sărbători Fericite!»”, se mai arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?