Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Mesajul primarului Daniel Nicolaș, la început de an școlar

Dragi odobeșteni,

Cu voia lui Dumnezeu și cu votul dumneavoastră am reușit în acești ani să transformăm localitatea noastră într-un oraș modern, cu școli și grădinițe care asigură copiilor noștri cele mai bune condiții pentru desfășurarea unui proces educațional civilizat, demn de anul în care trăim.

Este pentru prima dată când anul școlar începe în timpul unei pandemii, o situație excepțională, pe care nu a trăit-o nimeni dintre noi, situație care cere un efort suplimentar din partea Dumneavoastră și măsuri stricte din partea noastră, autoritățile publice și instituțiile de învățământ.

Doresc să folosesc acest spațiu editorial pentru a mă adresa copiilor, părinților și bunicilor din Odobești, care așteaptă cu sufletul la gură începerea școlii. Toată lumea se concentrează pe mesaje cu promisiuni, uitând că pe 14 septembrie începe școala, iar măștile și tabletele promise de Guvern de aproape jumătate de an au rămas doar promisiuni neonorate.

Pentru autoritățile locale, pentru mine în mod special ca primar în funcție, este importantă sănătatea copiilor noștri, a cadrelor didactice care asigură procesul de învățământ. De aceea, împreună cu directorii școlilor și grădinițelor am dezinfectat spațiile din școli și grădinițe, le-am dotat cu echipamentul de care aceste instituții au nevoie pentru a oferi condiții ridicate de igienă, ca viața elevilor și a profesorilor să nu fie pusă în pericol.

Vă rog, dragi odobeșteni, să aveți încredere în autoritățile locale și în instituțiile de învățământ, iar pe 14 septembrie să respectați indicațiile transmise de directorii școlilor și grădinițelor din Odobești, să trimiteți elevii la școală conform graficului stabilit de aceștia!

Pentru a nu pune în pericol sănătatea elevilor și a cadrelor didactice, am predat școlilor măștile necesare pentru prima săptămână cu cursuri, urmând să convoc în ședință extraordinară Consiliul Local pentru a hotărî achiziționarea măștilor de unică folosință, necesare zilnic elevilor care vin la școală până la sfârșitul anului, măști pe care Guvernul trebuia să le ofere deja elevilor la început de an școlar, odată cu manualele școlare și tabletele, dar acest lucru din păcate nu s-a întâmplat, deși au avut fondurile guvernamentale la dispoziție, cadru legal și timp pentru efectuarea achizițiilor. De asemenea, pregătim proiectul de achiziție de tabletele școlare pentru toți elevii din școlile din Odobești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?