Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO și GALERIE FOTO : Marian Oprişan şi Consiliul Judeţean au oferit daruri copiilor orfani


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și-a petrecut, vineri ziua în care a fost achitat definitiv în procesul pe care l-a avut la Curtea de Apel Cluj, în mijlocul copiilor orfani din centre de plasament și care au venit în Piața Unirii pentru a cânta colinde. Tot vineri, Marian Oprișan a adoptat un brăduț în cadrul acțiunii „Adoptă un brad de Crăciun”. Brazii au fost împodobiți de copii de la mai multe unități de învățământ din Vrancea. În cadrul acestei acțiuni, 4 mii de copii orfani au primit cadouri din partea Consiliului Județean. Tot în cadrul evenimentului au fost premiați mai mulți elevi și profesori care au obținut rezultate deosebite la olimpiade internaționale.

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și-a petrecut, vineri ziua în mijlocul copiilor orfani aflați în centre de plasament și care au venit în Piața Unirii pentru a cânta colinde. Tot vineri, Marian Oprișan a adoptat un brăduț în cadrul acțiunii denumite „Adoptă un brad de Crăciun”, în cadrul căreia au fost împodobiți 25 de brazi de Crăciun pentru copii orfani, brazi ce au fost duși în centrele de plasament din Vrancea. Åžeful administrației județene a mers și a văzut fiecare brăduț împodobit și a făcut poze cu elevii care s-au îngrijit ca acești brăduți să fie care mai de care mai frumos.

    Printre cei care au adoptat un brăduț s-a aflat și Marian Oprișan, iar brăduțul împodobit de acesta a ajuns în Centrul Maternal Focșani. Palatul Copiilor Focșani a adoptat un brad pentru Centrul de Asistență „CUORE” Focșani, iar Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu a adoptat un brad pentru Centrul de Asistență și Sprijin „Ana și Dany” Focșani. La Centrul de asistență și sprijin „Forget me not” a ajuns un brăduț adoptat de elevii de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani. Elevii de la Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud au adoptat un brad pentru Centrul Rezidențial Copii cu Dizabilități Focșani, iar cei de la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” Focșani pentru copiii de la Modulul familial „Prâslea” Focșani. Elevii de la Åžcoala Gimnazială nr. 1 Mera au adoptat un brad pentru Modulul Familial „Arap Alb” Focșani.     Același gest l-au făcut și elevii de la școlile: Școala gimnazială Jitia – pentru Centrul de primire în regim de urgență a copilului abuzat, neglijat, exploatat, repatriat, supus traficului sau migrației Focșani; Școala gimnazială Ploscuțeni – pentru modulul familial „Johnny England I” Odobești; Școala gimnazială Pitulușa – Broșteni – pentru modulele familiale Dumbrăveni; Școala gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani – pentru modulul familial „Speranța” Panciu; Școala gimnazială Cotești – pentru modulul familial „Fortuna” Panci; Școala postliceală sanitară „Carol Davila” Focșani – pentru modulul familial „Arlechino” Mărășești; Colegiul tehnic „Ion mincu” Focșani – pentru modulul familial „Dănuț” Mărășești; Școala gimnazială „Ionel Sîrbu” Ciorăști – pentru modulul familial „Donald” Mărășești; Școala gimnazială „Nicolae Iorga” Focșani – pentru modulul familial „Marcela” Mărășești; Liceul tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești – pentru modulul familial „Pinocchio” Mărășești; Liceul de Artă „Ghe. Tattarescu” Focșani – pentru modulul familial „Pluto” Mărășești; Școala gimnazială „Angela Gheorghiu” Adjud – pentru modulul familial „George” Odobești; Liceul tehnologic „G.G. Longinescu” – pentru modulul familial „Irina”  Odobești; Școala gimnazială „Ion Basgan” Focșani – pentru modulul familial „Mariana” Odobești; Katya Flowers Focșani – pentru modulul familial „Ionuț” Odobești; Åžcoala gimnazială „Al. Vlahuță” Focșani – pentru modulul familial „Johnny England II” Odobești; Casa de Cultură Odobești – pentru modulul familial „Johnny England III” Odobești; Primăria Odobești – pentru modulul familial „Ștefănița” Odobești.
    La finalul acțiunii, Marian Oprișan a declarat: „Sunt și copii mai puțin fericiți în Vrancea și în patria noastră și trebuie să avem grijă de ei. E vorba de copiii fără părinți și dincolo de orice, tot ceea ce pot spune este că trebuie făcut totul pentru ca acești copii să nu simtă lipsa părinților și să simtă dragostea și iubirea noastră și să simtă eforturile pe care le facem pentru a le aduce și lor zâmbetul pe buze”.

Olimpicii vrânceni, premiați de președintele Marian Oprișan

    Tot în cadrul evenimentului de ieri au fost premiați mai mulți elevi și profesori care au obținut rezultate deosebite la olimpiade internaționale. Astfel, pe lista celor premiați s-au aflat: Anca Suliman, Colegiul National Unirea, diplomă de excelență la Olimpiada de Robotică „World Robot” , Doha, Qatar; Cătălin Cernat, Colegiul Național Unirea, diplomă de excelență la Olimpiada de Robotică „World Robot” , Doha, Qatar; Radu Agherghinei, Colegiul Național Unirea, diplomă de excelență la Olimpiada de Robotică „World Robot” , Doha, Qatar; Săndel Agachi, profesor coordonator al echipei ce a participat la Olimpiada de Robotică, profesor în cadrul Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani; Silvestru Alexandros, Liceul Teoretic Emil Botta Adjud, diplomă de excelență la Olimpiada de Elenistică;     Ionela Anghelina, profesor coordonator al elevului Silvestru Alexandros, în cadrul Liceului Emil Botta Adjud.

    Marian  Oprișan i-a felicitat pe toți cei mai sus menționați și le-a spus să singura șansă pentru o viață mai bună este învățătura. Cadouri și premii au mai primit și studenții Alexandru  Ismană, Daniel Mihai Palade, Mihai Georgian Barbălată, Cristina Gogu, Felicia Giurgea, Nicușor Rafael Sandu, Robert Ionuț Sandu, Florin Corodeanu, Alin Dobre.
    „Vă doresc sărbători fericite și să fiți așa cum trebuie. Capul sus pentru că viața înseamnă luptă și voi știți mai bine ca mine că singura soluție ca să scăpați de sărăcie este învățătura. Vă doresc tuturor celor prezenți în Piața Unirii dar și celor care sunt acasă, vrâncenilor de pretutindeni, multă sănătate, la mulți ani și sărbători fericite!”, a spus Marian Oprișan. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?