Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Doamna vice Tătaru, înțelegem că postări despre Monitorul vă fac vizibilă, dar cu cățeii ce-ați avut?

Viceprimarul Alexandra Tătaru și-a găsit scopul în cariera vremelnică pe care a reușit să o obțină politic. Nu prin muncă asiduă sau prin forțe proprii, ci cu ajutorul colegilor PNL din Consiliul Local Focșani, care o făceau în fel și chip în campania electorală și mult după și cărora, conform informațiilor noastre, le-a și făcut o plângere penală cel mai probabil finalizată imediat cum i-au dat funcția prin vot. Cum nu prea știe ce să facă cu viața sa politică sau administrativă de când încasează salariul cu multe zerouri, doamna viceprimar cu două doctorate încearcă să își atragă simpatii și simpatizanți, doar-doar cineva îi va remarca potențialul. Nu mai contează că la un moment dat promitea și ceva proiecte constructive pentru municipiu, pe care aparent le gândise cu mintea sa proprie, acum e important să își păstreze funcția și să ducă lupte surde cu toți cei care îndrăznesc să nu îi dea dreptate.

Ca într-o adevărată democrație și deloc întâmplător, doamna Tătaru are în agendă de ceva timp și atacuri la adresa publicației noastre, deși nu i-am menționat decât sporadic „activitatea”. Nici nu prea avem ce să punctăm, din păcate, în afară de vizite prin cimitir și la padocul de câini. Și apropo de padocul de câini, săptămâna trecută Alexandra Tătaru a descoperit ceva absolut extraordinar: câinii comunitari „cazați” aici primesc donații, domnule! Doamna Tătaru probabil s-a întors cu nostalgie în trecut, când americanii trimiteau ajutoare țării noastre și a postat pe pagina sa de politician (sic) un video, cu un comentariu cel puțin neispirat: „O asociație din Franța ne-a trimis o donație constând în saci cu mâncare de calitate superioară pentru cățelușii din adăpostul public. Le mulțumim, tuturor, atât donatorilor cât și facilitatorilor, pentru gestul frumos și implicare!”.

Ne-a trimis, cui, doamna viceprimar Tătaru? Am înțeles, padocului de câini, dar am înțeles doar pentru că în video se pot observa ceva uniforme inscripționate DDSP (Direcția de Dezvoltare Servicii Publice) Focșani. Pentru că din exprimarea dumneavoastră nefericită se putea deduce că donația a ajuns mai întâi la vreun sediu de partid sau în vreun birou cu vedere, deși nu era vorba despre vreun ciolan, ci despre „bobițe”. Și, dacă Alexandra Tătaru ar fi vrut să informeze corect cei 50 de utilizatori ai Facebookului care au avut o reacție la postarea dumneaei, ar fi putut menționa că „asociația din Franța” nu e singura care face acest lucru și nicidecum nu are vreo implicare ca viceprimar, consilier sau cetățean cu ceea ce s-a întâmplat. Pur și simplu, sunt donații care se trimit periodic în baza unor relații stabilite anterior, înainte să afle cineva că la Focșani o profesoară de geografie va fi viceprimar și deja visează cu ochii larg închiși o candidatură plină de succes la funcția de primar.

Însă atunci când nu ai activitate și nici nu prea ai cu ce ieși în față, poți publica pe Facebook tot felul de informații trunchiate. Până la urmă, cui nu îi plac cățelușii? De piatră să fii și tot te gândești la soarta lor! În percepția dumneai, toate criticile sunt comenzi politice, în condițiile în care doamna Tătaru, fost angajat la Monitorul de Vrancea, fost jurnalist și blogger la Adevărul, a găsit de una singură și absolut fără niciun ajutor desigur informații legate de contracte de publicitate încheiate cu Primăria Focșani. Contracte care de fapt nu au nicio legătură cu articolele asumate prin semnătură apărute în Monitorul de Vrancea, ci au la bază exact ceea ce se menționează în încredințările de pe SEAP. Dar când ești obișnuit să răspunzi la comenzi politice și întrebi PNL doar cât de sus să sari, vezi doar conspirații.

Încă așteptăm cu sufletul la gură ceva concret, în afară de câteva vizite prin cimitire sau pe la padocul de câini sau de comunicate în care sunt ridicate osanale „coaliției PNL USR PLUS”. Întotdeauna PNL pus în față, să nu supărăm pe cineva, inclusiv în „comunicate de presă” comune. Aceasta doar când nu scoate comunicate pe pagina de Facebook a USR, pe care le scrie chiar dumneaei ca din partea colegilor de partid, pe care de altfel nu dă nici o ceapă degerată. Doamna Tătaru nu semnează comunicatele, firește, dar își ia singură și câte o declarație. Ar fi de preferat totuși contactul cu oamenii, inclusiv prin instituțiile unde au fost măcelărite bugetele pe anul 2021. Și ceva dovezi concrete în sprijinul acuzațiilor și insinuărilor. De care cu siguranță sunt sătui focșănenii care cel mai probabil au sperat că votează USR și nicidecum PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?