Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Noul Contract Cadru din sistemul sanitar va fi semnat în aprilie 2016


Actualul Contract Cadru, care reglementează furnizarea serviciilor medicale în sistemul public de sănătate, va rămâne în vigoare până pe 31 martie 2016. Conform unui proiect de act normativ inițiat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), actualele pachete medicale, ce sunt aplicabile din 1 iunie 2014, vor rămâne în vigoare până pe 31 martie 2016. Astfel, noul Contract Cadru pentru anul 2016 va intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2016. Această măsură a fost propusă, conform inițiatorilor, deoarece bugetul pentru anul viitor încă n-a fost aprobat.
Prin urmare, prelungirea valabilității actualelor pachete de servicii va asigura, în primele trei luni ale anului viitor, continuitatea acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale. „Motivul emiterii actului normativ este asigurarea continuității în acordarea asistenței medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate, având în vedere faptul că bugetul pentru anul 2016 nu a fost aprobat, fapt care conduce la necunoașterea dimensiunii Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, respectiv a fondurilor alocate diferitelor segmente de asistență medicală”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.
Cei peste 400 de furnizori de servicii medicale vrânceni, care sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, vor semna acte adiționale cu instituția în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?