Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Schimbarea gradului de încadrare pentru sute de vrânceni cu handicap


Peste 500 de persoane cu dizabilități din Vrancea, care au fost reevaluate de Comisia de evaluare din cadrul Direcției pentru Protecția Persoanelor Adulte cu Handicap, s-au ales cu gradul de handicap schimbat. Pentru cei care au trecut de la un grad inferior la unul superior asta a fost, dacă se poate spune așa, o bucurie, pentru că primesc și bani mai mulți ca indemnizație, însă mulți dintre cei care au trecut de la un grad superior la unul inferior s-au revoltat, considerându-se nedreptățiți. „Anul acesta, până în acest moment, s-au efectuat 4.272 de evaluări din care 2.475 au fost reevaluări, însemnând revizuirile la termen, dar și 61 de reclamații. Din aceste 2.475 de reevaluări, 1.966 s-au finalizat cu mențineri în grad. Au fost însă și scăderi, dar și creșteri de grad”, a declarat Iulian Bulat, directorul Direcției pentru Protecția Persoanelor Adulte cu Handicap Focșani.
    În ceea ce privește scăderile, au fost trecute de la gradul I (grav) de handicap la gradul II (accentuat) 64 de persoane. Alte opt au trecut din gradul I în gradul III (mediu). De la gradul II la gradul III au trecut 26 de persoane, iar alte 9 au trecut de la gradul II la „boală nu handicap”, aceștia nemaiprimind niciun fel de indemnizație.
Potrivit celor spuse de Iulian Bulat, în urma reevaluării, 52 de persoane au trecut de la gradul III la gradul IV (ușor) de handicap, alte 11 au trecut de la gradul III la categoria „boală nu handicap”, la aceeași categorie fiind trecute și opt persoane care până la acel moment erau încadrate în gradul IV de handicap. „Am avut și creșteri de grad, după cum urmează: de la gradul II la gradul I 47 de persoane, de la gradul III la gradul I alte șase persoane. De la gradul III la II au fost 19 persoane, cinci au trecut de la gradul IV la II, iar 13 de la boală nu handicap la gradul II. Au fost și două persoane care au fost încadrate după revizuire în gradul I, înainte fiind la «boală nu handicap», 35 de persoane au trecut de la gradul IV la III, iar alte 24 au fost încadrate în gradul III de handicap după reevaluare, înainte fiind în categoria «boală nu handicap» a declarat Iulian Bulat, directorul Direcției pentru Protecția Persoanelor Adulte cu Handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?