Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Mii de vrânceni au găsit sprijin la Crucea Roşie


   Filiala de Cruce Roșie Vrancea și-a prezentat, ieri, raportul de activitate pe anul 2012, precum și programul propus pentru anul în curs, în cadrul Adunării Generale și a Reuniunii Statutare a Comitetului de Cruce Roșie. Au fost prezentate toate programele derulate de instituția vrânceană de caritate la nivel comunitar și intervențiile realizate pe parcursul anului trecut. 
   Din raportul de activitate al Filialei reiese că, în anul 2012, au beneficiat de donații materiale 4.267 vrânceni aflați în situații dificile. Au fost ajutați: 1.247 persoane provenind din familii cu mulți copii și venituri reduse, care au primit ajutoare distribuite majoritar cu ocazia Paștelui și Crăciunului; 578 bătrâni; 1.720 persoane de etnie romă, aflate în dificultate, din Cartierul Nou, Mărășești; 722 bolnavi. Contravaloarea tuturor ajutoarelor acordate de Filiala de Cruce Roșie Vrancea pe parcursul anului trecut a fost de 131.043 lei.
   În raportul de activitate pe anul 2012 se arată că voluntarii Crucii Roșii au avut șapte intervenții la înzăpezirile din lunile februarie – martie, pentru 778 beneficiari. De asemenea, instituția a derulat cursuri de acordare a primului ajutor și de surori voluntare de Cruce Roșie și a fost implicată în campanii locale și zonale de educație pentru sănătate, cu tematici precum: prevenirea consumului de droguri, igiena și prevenirea îmbolnăvirilor, prevenirea HIV și TBC, nondiscriminarea și toleranța. Nu în ultimul rând, în raport se precizează faptul că au beneficiat zilnic de mese calde, în cadrul proiectului „Masa pe Roți”, câte 20 de persoane aflate în dificultate, de pe raza municipiului Focșani, și alți 109 vrânceni au primit alimente în cadrul proiectului „Banca de Alimente”.

Proiecte pentru anul acesta

   Pentru anul în curs, filiala vrânceană de Cruce Roșie își propune să distribuie donații materiale la minim 200 de persoane și familii aflate în dificultate și cel puțin 500 de bolnavi, în special vârstnici, neînscriși la medici de familie, dar și alte persoane în dificultate care nu beneficiază de îngrijirile vreunui medic de familie. Lor le vor fi distribuite medicamente direct la sediul Filialei sau prin secțiile și cabinetele Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Alte ajutoare vor consta în articole de îmbrăcăminte, alimente, cârje și cadre de mers în valoare de minim 2.500 lei. Totodată, prin programul „Banca de Alimente”, vor beneficia de ajutoare constând în alimente 500 de vrânceni.
   Printre cele propuse pentru anul acesta, Crucea Roșie Vrancea își mai propune să marcheze prin diverse acțiuni, principalele zile din calendarul Organizației Mondiale a Sănătății și să deruleze programe de educație pentru sănătate în școli. Proiectele sociale pe care Crucea Roșie Vrancea și-a propus să le deruleze anul acesta sunt: Adăpostul de Noapte II Bahne; „Sub Acoperișul Crucii Roșii” Mărășești; Adăpost pentru vârstnici – Vârteșcoiu și „Îmbunătățirea condițiilor de trai din centrele de plasament din România”.
    În prezent, filiala de Cruce Roșie Vrancea are, la nivelul județului, 26 de subfiliale, 2.251 de membri plătitori de cotizație și 105 voluntari activi, cu contracte de voluntariat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?