Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Vinurile de Panciu, promovate cu fonduri europene


   Reprezentanții Primăriei Panciu au semnat ieri, în calitate de lider de proiect, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice contractul de finanțare pentru proiectul „Pregătirea condițiilor pentru pătrunderea pe piața internațională a vinurilor din țările care fac parte din bazinul Mării Negre”. Proiectul a fost depus în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al Programului Operațional Comun de Cooperare Bazinul Mării Negre 2007-2013. „«Black Sea WinExports» este un proiect care se va desfășura în toate cele 5 țări partenere (România, Ucraina, Republica Moldova, Grecia și Bulgaria) pe o perioadă de 24 de luni. În valoare totală de 440.547,46 de euro, proiectul este finanțat în proporție de 90% prin Programul Operațional Comun de Cooperare Bazinul Mării Negre 2007-2013, urmând ca 10 % din valoarea lui să fie suportată de către cele 5 țări partenere”, se arată într-un comunicat de presă semnat de primarul Ion Petre.
   În același document se precizează că proiectul urmărește crearea unei cooperări între regiunile Bazinului Mării Negre, în vederea schimbului de cunoștințe și experiențe, prin dezvoltarea unor instrumente digitale inovative, stabilirea unui brand comun pentru vinurile din regiunea Mării Negre și crearea unei strategii comune de marketing care să ducă la creșterea semnificativă a numărului de consumatori de vinuri din regiunile țintă. 
   De asemenea, se mai urmărește ca, împreună cu partenerii străini și cu specialiști, să se realizeze o analiză a oportunităților de producere de vinuri în zonele implicate în proiect și definirea avantajelor competitive a „vinurilor Mării Negre”, crearea rețelei de regiuni producătoare de vinuri din bazinul Mării Negre, crearea unei abordări comune în ceea ce privește promovarea și marketingul „Vinurilor Mării Negre” și stabilirea unui brand comun cât și dezvoltarea unei strategii externe pentru sectorul vinicol cu ajutorul unor instrumente informatice inovative. „Suntem foarte mândri pentru că vom reuși să promovam vinurile din podgoriile vrâncene pe piața internațională. Calitatea vinurilor vrâncene le recomandă pentru a face parte din familia selectă a vinurilor care merită să stea pe mesele cele mai rafinate din Europa și de ce nu, și din Asia”, a mai afirmat primarul Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?