Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO : Încă un Centru de excelență pentru robotică educațională. De data aceasta pentru elevii de gimnaziu


Centrul de excelență pentru robotică educațională s-a redeschis vineri, evenimentul având loc în Aula Colegiului Național „Unirea”, începând cu ora 13:30. Este al doilea an de existență a acestui centru de excelență, dar primul în care s-a înființat o grupă pilot de elevi de gimnaziu, pasionați de domeniul roboticii și programării, care va funcționa la Colegiul Național „Unirea”. Grupa de liceu va continua să funcționeze la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, sub coordonarea profesorului Săndel Agache.
    Coordonatorii noii grupe sunt profesorii Emil Onea și Liliana Neșu, iar traineri sunt elevi de liceu cu experiență: Mihai Gonciar, Călin Paraschiv, Radu Agherghini, Valentin Mocanu, Mihail Munteanu și Ionuț Ursescu. Aceștia și-au propus să îi învețe și să-i îndrume pe colegii de gimnaziu pasionați și dornici să învețe și să creeze ceva util. „Nu am crezut că centrul va evolua și va avea rezultatele despre care ați citit în presă. Ni s-au întrecut așteptările. Grupa nouă, pentru elevii de gimnaziu, este experimentală. Dacă lucrurile merg bine, o vom extinde”, a precizat inspectorul școlar de informatică Marilena Oprea.
Profesorul inginer Săndel Agache le-a prezentat celor din sală rezultatele obținute până în prezent de liceenii pe care îi coodonează și a discutat inclusiv despre participarea din acest an a echipei IRIS8 la World Robot Olympiad, în Qatar, de unde s-au întors cu un certificat de excelență. Acesta a ținut să le precizeze elevilor că în spatele rezultatelor se află o muncă intensă și continuă. „Sunt necesare sute de ore de muncă, noi nu am avut vacanță, timp liber. Experiența din Qatar a fost de neimaginat. Organizarea a fost perfectă. Robotul nostru este un tip unic”, a spus Săndel Agache. A existat și o prezentare a experienței românești din Qatar, cu poze și filmulețe de la olimpiada de robotică. Membrii echipei IRIS8 i-au încurajat pe colegii mai mici să se înscrie la centrul de robotică, spunându-le câteva cuvinte despre experiența lor de la olimpiada internațională.
    Emil Onea, unul dintre coordonatorii grupei de gimnaziu, i-a îndemnat pe tineri să muncească zilnic pentru obiectivele lor. „Nici o zi fără să tragi o linie. Vrem să facem ceva împreună cu voi, să realizăm ceva util, să cultivăm ceva deosebit. Săptămâna viitoare este «Săptămâna programării». Participați!”, le-a spus Emil Onea celor din sală.
    Cei de la centrul de robotică au întâmpinat dificultăți legate de partea financiară, fiind necesar un sprijin material pentru a investi în kit-urile educaționale de care elevii au nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?