Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO : Scutiri de penalităţi pentru focşănenii cu datorii la taxele şi impozitele locale


Primăria Focșani va reduce penalitățile și majorările firmelor și persoanelor fizice care au datorii la bugetul local. Consilierii locali focșăneni au aprobat, ieri, în ședința ordinară a Consiliului Local Focșani reducerea cu 70% a majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale datorate bugetului local și restante la 30 septembrie 2015. Proiectul de hotărâre se întemeiază pe prevederile Ordonanței de Guvern 44 din 2015 și vine în sprijinul firmelor care au probleme financiare. Sunt cazuri de firme unde mai mult de jumătate din datoriile acumulate către bugetul de stat sau bugetul local o reprezintă penalizările aplicate pentru neplata la timp a taxelor și impozitelor.
    Åžeful Serviciului de Taxe și Impozite locale, Meluș Nazîru, a explicat că procentul maxim pentru reducerea penalităților era de 73,3% însă această variantă era dificil de aplicat și a fost propusă reducerea cu 70%. Nazîru a precizat că această facilitate se aplică doar persoanelor care au restanțe la plata taxelor și impozitelor locale pentru clădiri, terenuri, autoturisme. Reducerea nu se aplică penalităților care rezultă din raporturi juridice contractuale, respectiv din contracte de închiriere, concesiune, inclusiv contractele de închiriere de la locuințele ANL. 

    Această facilitate se aplică în anumite condiții. Astfel, persoana fizică sau firma trebuie să achite integral obligațiile fiscale de plată principale restante la data de 30 septembrie 2015, inclusiv 30% din majorările de întârziere aferente calculate la momentul plății, până la data de 31 martie 2016 iar cererea de anulare trebuie depusă până la aceeași dată. „Facilitățile fiscale nu se aplică obligațiilor de plată rezultate din raporturi juridice contractuale și nici pentru obligațiile stabilite prin acte administrative a căror executare este suspendată în condițiile legii. În situația în care un contribuabil renunță la cererea de suspendarea a executării silite, acesta poate beneficia de anularea unei cote din majorările de întârziere, în condițiile hotărârii aprobate de consiliul local”, precizează raportul funcționarilor din Primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?