Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO : Colegiul Național „Al. I. Cuza” a sărbătorit 126 de ani de existență


Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” a sărbătorit, ieri, 126 de ani de existență. Cu ocazia celebrării Zilei Colegiului, elevii și cadrele didactice au desfășurat o serie de activități.
    Ziua a început cu o festivitate organizată în cancelaria unității de învățământ, unde au fost prezenți foști și actuali profesori, care au dorit să fie prezenți la ceas de sărbătoare în unitatea de învățământ în care și-au desfășurat sau încă își mai desfășoară activitatea, ba chiar au studiat. La această festivitate a fost prezent și primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi. Directorul Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” (CNAIC), Marius Poll, a fost cel care a ținut primul discurs, făcând o scurtă trecere în revistă a istoriei unității de învățământ și amintind câteva personalități ale instituției. De asemenea, acesta i-a rugat pe cei prezenți să țină un moment de reculegere pentru cei care au trecut la cele veșnice.
    Primarul Decebal Bacinschi a urat și el „La mulți ani” unității de învățământ și a menționat că dorește ca în viitorul apropiat să reabiliteze și să doteze colegiul, așa cum a făcut și cu alte instituții de învățământ din municipiu. „Tot respectul pentru ce ați făcut dumneavoastră. La mulți ani și aceleași rezultate să le aveți și în următorii ani!”, a spus primarul.
    Au mai luat cuvântul actuale și foste cadre didactice care au vorbit cu emoție și drag despre spiritul cuzist, despre valorile liceului și rezultatele celor ce au plecat de pe băncile CNAIC. „Aproape jumătate din cei prezenți astăzi aici sunt foști elevi ai colegiului, care au devenit profesori aici. Anul acesta împlinesc 38 de ani numai în această unitate”, a spus directorul CNAIC, Marius Poll. Înainte ca profesorii să plece la alte activități, au cântat în cor „La mulți ani”.
    Pe parcursul zilei de ieri, elevii cuziști au desfășurat nenumărate activități, la discipline precum matematica, istoria, geografia, limba română, informatica etc. La ora 10:00 a avut loc și lansarea revistei colegiului, „Context”. De asemenea, printre altele s-au mai desfășurat activitățile „Dialogul generațiilor în CNAIC – copii, părinți, bunici”, „Capcanele internetului”, „Chimia și viața – prezentări referate”, „The English Corner – vizită la Centrul de limbi străine”, „Fii înțelept, alege să fii sănătos, deci fericit!”, „Tenis de masă”, „Întâlnire club Impact CNC”, „Antologie de colinde”, „Vizită la Muzeul de Istorie – expoziție fotografie” etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?