Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Trăgătorii Alin Moldoveanu şi Alin Năstasă, medaliaţi la „Trofeul Campionilor”


Poligonul Clubului Sportiv Omega Tehnoton Iași a fost gazda etapei a II-a a Campionatului Național de tir pentru probe de aer comprimat. Maricel Popa, președintele CS Omega Tehnoton, a pregătit o surpriză de proporții, invitându-i să participe în proba masculină de pușcă 10 metri ca și în 2013, pe campionul olimpic en-titre vrânceanul Alin Moldoveanu (legitimat la Dinamo București – Omega Tehnoton Iași), dar și pe italianul Niccolo Campriani, campion olimpic la pușcă 3×40 focuri la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Toți câștigătorii probelor au primit „Trofeul Campionilor”.
Punctul culminant l-a constitut proba masculină de pușcă 10 metri. Moldoveanu a pornit mai bine și s-a instalat la conducere după primele două serii de câte trei focuri. Campriani l-a egalat după alte două focuri, iar la capătul acestor trei serii ultimul clasat din cei opt finaliști a părăsit întrecerea. Din două în două focuri, ultimul clasat în acel moment avea să iasă din competiție, iar Campriani a pornit ca din pușcă în seria de douăsprezece focuri. A tras 10,8, iar Moldoveanu doar 10,3, diferența dintre cei doi atingând cota maximă, un punct, cu șapte focuri înainte de final. A urmat un 9,6 al italianului și un 10,3 din partea lui Moldoveanu și după încă un foc Alin mai avea de recuperat doar o zecime de punct. Din păcate n-a profitat când Campriani a tras 10,0 și mai avea trei focuri, a coborât sub 10 (9,7), iar distanța s-a majorat la jumătate de punct.
Mai erau trei focuri, însă Campriani a arătat aceeași constanță și și-a adjudecat la o diferență de 0,9 puncte (207,5 față de 206,6) trofeul oferit de organizatori. „Adevăratul câștigător a fost tirul românesc. Să se organizeze în România un concurs cu competitori de top, înseamnă foarte mult pentru tirul românesc„, a spus Alin Moldoveanu. Pe locul 3 s-a clasat un alt trăgător vrâncean, Alin Năstasă, sportiv care a început drumul spre marea performanță la CS Unirea Focșani, iar acum reprezintă în competiții clubul Steaua București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?