Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Află care sunt unitățile AVIZATE pentru efectuarea fișei medicale auto


Vrâncenii care vor să obțină permis de conducere sau trebuie să-l reînnoiască pe cel vechi sunt nevoiți să-și facă fișa medicală. Fișele medicale pot fi făcute doar în unitățile avizate de Direcția de Sănătate Publică Vrancea.
Recent, pe site-ul DSP, www.dspvn.ro, a fost postată lista cu unitățile medicale  avizate pentru efectuarea fișei medicale auto. Asta după ce aceste unități au fost verificate de inspectorii direcției, pentru a se stabili dacă respectă legislația în vigoare. „Unitatea de asistență medicală care dorește autorizarea pentru examinarea ambulatorie a candidaților la obținerea permisului de conducere și a conducătorilor de autovehicule sau tramvaie, pentru una ori mai multe dintre următoarele specialități: medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, ortopedie-traumatologie, adresează o cerere scrisă direcției de sănătate publică din aria administrativ-teritorială unde își desfășoară activitatea”, se arată în lege.
Unitățile medicale autorizate de DSP pentru eliberarea fișelor medicale sunt:  Spitalul Județean de Urgență Focșani; Spitalul Militar „Dr. Al. Popescu” Focșani;  Spitalul Municipal Adjud; Clinica Tinereții din str. Tinereții nr. 5, Focșani; Centrul Medical „Clinica Tinereții” din Focșani, str. Fundătura Ana Ipătescu, nr. 17, Focșani și SC Materna SRL – Focșani, din str. Bucegi nr. 8 din Focșani.
Fișa medicală dovedește că o persoană este aptă pentru a conduce autovehicule. Pentru a putea obține o fișă medicală cu aviz de tip apt, fiecare conducător auto trebuie să fie examinat de o echipă pluridisciplinară de medici din specialitățile: medicină internă, ORL, oftalmologie, neurologie, psihiatrie, ortopedie. Totodată, trebuie efectuată o testare psihologică specifică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?