Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Sumă COLOSALĂ câștigată de doi PROXENEȚI, după ce au obligat mai multe tinere să se prostitueze


Doi bărbați, unul din Vidra, iar celălalt din Focșani, dar și mama celui dintâi, au fost judecați într-un dosar de trafic de persoane și minori. Ei au fost condamnați luni, de magistrații Tribunalului Vrancea. Pe lângă pedepsele cu închisoarea aplicate, magistrații au mai dispus și confiscarea unor sume însemnate de bani, peste 150 mii de euro, câștigați de inculpați din traficarea mai multor tinere. Bărbații au fost condamnați la închisoare cu executare, iar femeia cu suspendare sub supraveghere, ea fiind acuzată de mărturie mincinoasă și influențarea declarațiilor. Decizia nu este definitivă, inculpații, dar și procurorii și părțile vătămate putând face apel.

    După mai bine de un an de la trimiterea în judecată pentru trafic de persoane și trafic de minori, doi bărbați, unul din Vidra, iar celălalt din Focșani, au fost condamnați la închisoare cu executare. Cei doi au primit pedepse cuprinse între 8 și 10 ani, iar mama celui din Vidra, judecată în același dosar pentru mărturie mincinoasă și influențarea declarațiilor, a primit închisoare cu suspendare sub supraveghere.
Pe  lângă anii de închisoare, cei doi bărbați au mai primit o lovitură din partea magistraților. De la ei s-a dispus confiscarea unor importante sume de bani, peste 150 mii de euro, câștigați prin obligarea părților vătămate să se prostitueze. În cazul lor s-a dispus încetarea procesului penal pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la viol și viol, întrucât persoana vătămată și-a retras plângerea. „(…) condamnă pe inculpatul Olteanu Suraj (fost Odoleanu), la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane (…) condamnă pe același inculpat Olteanu Suraj la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane (…) condamnă pe același inculpat Olteanu Suraj la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane (…) condamnă pe același inculpat Olteanu Suraj la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori (…) condamnă pe același inculpat Olteanu Suraj la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de minori (…) condamnă pe același inculpat Olteanu Suraj la 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. (…) Constată că inculpatul a fost condamnat prin sent. pen. nr. 1813/30.09.2015 a Judecătoriei Focșani, rămasă definitivă prin neapelare la data de 13.10.2015, la o pedeapsă rezultantă de 7 luni închisoare pentru infracțiuni concurente cu cele care fac obiectul prezentei cauze. Descontopește pedeapsa de 7 luni închisoare în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor, astfel: – 6 luni închisoare pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe (…) 3 luni închisoare pentru infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice (…) contopește pedepsele principale și pedepsele complementare aplicate inculpatului și dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare sporită cu o treime din cuantumul celorlalte pedepse principale, respectiv cu 5 ani și 7 luni închisoare, stabilindu-se în final o pedeapsă principală de 10 ani și 7 luni închisoare și pedeapsă complementară 3 ani interzicerea drepturilor. (…) menține măsura arestării preventive a inculpatului Olteanu Suraj (…)”, a hotărât instanța în cazul bărbatului din Vidra.

8 ani pentru cel de-al doilea inculpat

    Cel de-al doilea inculpat este Elvis N., din Focșani. El a primit o pedeapsă ceva mai mică decât partenerul său de „afaceri”. „(…)condamnă pe inculpatul Negoiță Elvis, la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori (…) condamnă pe același inculpat, Negoiță Elvis, la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori (…) condamnă pe același inculpat, Negoiță Elvis, la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane (…) condamnă pe același inculpat, Negoiță Elvis, la 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de influențarea declarațiilor. (…) contopește pedepsele principale și complementare aplicate inculpatului și dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare sporită cu o treime din cuantumul celorlalte pedepse principale, respectiv cu 3 ani închisoare, stabilindu-se în final o pedeapsă principală de 8 ani închisoare și pedeapsă complementară 3 ani interzicerea drepturilor (…) menține măsura arestării preventive a inculpatului Negoiță Elvis (…)”, se mai arată în hotărârea magistraților Tribunalului Vrancea.
    În același dosar a fost condamnată și mama lui Suraj, Catrina G., care a încercat să influențeze martorii din dosar și a făcut declarații mincinoase. Ea nu a primit o pedeapsă cu executare, ci cu suspendare sub supraveghere și a fost obligată să presteze muncă în folosul comunității la biserica ori școala și grădinița din localitatea de domiciliu. „(…) condamnă pe inculpata Gogu Catrina, la 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de influențarea declarațiilor. (…) condamnă pe aceeași inculpată Gogu Catrina la 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. (…) contopește pedepsele aplicate și dispune ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare sporită cu o treime din cuantumul pedepsei de 6 luni, respectiv cu 2 luni închisoare, stabilindu-se în final o pedeapsă principală de 1 an și 2 luni închisoare. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. (…) obligă pe inculpată să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. (…) obligă pe inculpată ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 zile, la una din cele două instituții menționate în baza de date afișată de Direcția Națională de Probațiune, respectiv Biserica Sf. Maria ori Åžcoala cu clasele I-VIII/Grădinița, ambele instituții din com. Vidra, sat Burca”, se mai arată în soluția instanței. 

100.000 de euro, profit din traficarea unei singure persoane

    După cum reiese din decizia instanței, inculpații au obținut sume imense din traficarea mai multor tinere, sume pe care instanța a decis să le confiște. Astfel, s-a dispus confiscarea de la inculpatul Suraj a sumei de 100.000 euro obținută prin traficarea unei persoane vătămate, a sumei de 25.000 euro obținută prin traficarea altei persoane și a sumei de 5.000 euro obținută prin traficarea unei alte tinere, din care suma de 18.700 lei se află în conturi deschise la CEC Bank de mama lui Suraj. De asemenea, de la Elvis N. s-a dispus confiscarea sumei de 20.000 euro, obținută prin traficarea unei tinere și a sumei de 20.000 lei obținută prin traficarea alteia.
    De asemenea, Suraj a mai fost obligat să plătească unei tinere, parte civilă în dosar, suma de 2.500 euro cu titlu de daune morale, iar pe inculpatul Elvis să plătească unei alte părți civile suma de 22.000 lei cu titlu de daune morale. „(…) menține măsura asigurătorie a sechestrului dispusă în cauză prin ordonanța procurorului nr. 46/D/P/2013 din 14.04.2014 asupra autoturismului marca Mercedes Benz C180 Kompresor 203 R046K0, aflat în proprietatea inculpatului Negoiță Elvis. Menține măsura asigurătorie a sechestrului dispusă în cauză prin ordonanța procurorului nr. 46/D/P/2013 din 24.04.2014 asupra conturilor deschise la CEC Bank pe numele lui Gogu Catrina. În baza art. 276 C.pr.pen. obligă pe inculpatul Olteanu Suraj să plătească p.văt/p.civ. Ciuraru Gica suma de 2.100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 274 alin. 1 și 2 C.pr.pen. obligă pe inculpații Olteanu Suraj și Negoiță Elvis la câte 1700 lei cheltuieli judiciare către stat și pe inculpata Gogu Catrina la 400 lei cheltuieli judiciare către stat. (…). Cu apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru Ministerul Public, inculpați, persoanele vătămate și părțile civile. Pronunțată în ședință publică, azi, 16.11.2015”, se mai arată în soluția instanței.

Trimiși în judecată în iulie 2014

    Inculpații au fost trimiși în judecată în iulie 2014, după ce au terorizat mai multe tinere. Le-au bătut și le-au obligat să se prostitueze atât în țară, cât și peste hotare. Una dintre fete a fost pur și simplu răpită, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor, și dusă la Nereju de cei doi inculpați, unde a fost obligată să întrețină relații sexuale orale cu unul dintre ei.
    În urma anchetei, procurorii au stabilit că Suraj, în perioada noiembrie 2012-iunie 2013 a racolat, transportat, traficat și adăpostit prin inducerea în eroare, constrângere și abuz de autoritate o tânără în scopul exploatării sexuale. În luna august a anului 2012 a procedat la fel cu o altă tânără, căreia i-a plătit transportul cu scopul de a ajunge într-un loc unde urma să fie exploatată sexual. În rechizitoriu se mai arată că în anul 2012, folosind aceleași metode, Suraj a mai racolat alte două tinere în același scop. Una dintre ele a ajuns în Italia, unde a fost obligată să întrețină relații sexuale cu diferiți bărbați în schimbul unor sume de bani. Suraj a fost acuzat că a obligat șase tinere să se prostitueze, iar toți banii câștigați de acestea ajungeau în buzunarele lui.
În ceea ce-l privește pe Elvis, în rechizitoriu se arăta că el a răpit-o pe tânăra pe care a dus-o la Nereju și a obligat-o să întrețină relații sexuale orale cu el. Potrivit materialului de trimitere în judecată, în data de 18 martie 2014, Elvis a recrutat, transportat și adăpostit prin inducerea în eroare, răpire și abuz de autoritate în scopul exploatării sexuale o tânără, pe care a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el, lovind-o și umilind-o, fiind ajutat atunci și de Suraj. De asemenea, pe data de 17 aprilie 2014, în timpul unei conversații telefonice cu un bărbat, Elvis a încercat să-l determine pe acesta, prin intimidare, să dea declarații mincinoase în cauza care o privea pe fata umilită de el și cu privire la faptul că în perioada 2008-2010 a recrutat, transportat și adăpostit mai multe tinere în scopul exploatării sexuale. În cazul său a fost vorba despre patru părți vătămate.
    În cazul mamei lui Suraj anchetatorii au stabilit că, în luna mai anul trecut, a încercat prin constrângere și corupere să o determine pe una dintre fetele umilite de fiul său să își retragă declarațiile date. De asemenea, în datele de 23 aprilie și 5 iunie, audiată fiind în calitate de martor, Catrina a dat declarații mincinoase în legătură cu activitatea infracțională a fiului său, afirmând aspecte total contrare față de cele pe care le știa. Ea a fost judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de influențare a declarațiilor și mărturie mincinoasă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?