Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

VIDEO și GALERIE FOTO : Drumul european, BLOCAT din cauza unui ACCIDENT MORTAL. Cozi de maşini, formate pe kilometri


      Un bărbat de 43 de ani, din Popești, Petrică Gîngă, a murit aseară, în urma unui accident rutier, care s-a produs pe DN 2 E85. Tatăl acestuia, Costică Gîngă, a scăpat fără nicio zgârietură. Cei doi veneau de la Gugești, cu o căruță. Atunci când s-au apropiat de E85, fiul a coborât din atelaj și a luat calul de căpăstru, cu intenția de a traversa drumul către comuna Popești, iar tatăl a rămas în căruță. Potrivit polițiștilor, bărbatul decedat nu s-ar fi asigurat corespunzător și s-a angajat în traversarea drumului fără să acorde prioritate de trecere unei dube, marca Mercedes Benz, cu numere de Italia, care era condusă de Costel Buda, din județul Bacău.
Åžoferul a încercat să evite impactul, dar nu a reușit, așa că l-a acroșat pe bărbatul care mergea pe jos. Șoferul Mercedesului spune că, în momentul în care a văzut mașina, victima a lăsat calul și a mers spre mijlocul drumului. 

     De altfel, nici victima și nici tatăl său nu aveau vreo vestă și nici alte elemente reflectorizante, astfel încât să fie observați. Nici nu ar fi fost nevoie, în opinia tatălui victimei, care a spus că au traversat drumul pe timp de zi. „Ei vroiau să intre pe strada asta (care duce către Popești-n.r.), erau nesemnalizați și am încercat să evit, dar nu am putut. Eu veneam de la Buzău. În căruță era și tata dânsului. Sunt băuți. Nu sunt conștienți. Așa se distrug familii. Nu aveau absolut nimic ca să fie văzuți. Nu aveam viteza. Am încercat să evit, dar el (mortul-n.r,) a luat-o către mașină, a lăsat calul și a venit în fața mașinii și l-am acroșat. Eu am frânat, dar degeaba”, a spus Costel Buda.

   Tatăl căruțașului a spus că nu știe ce s-a întâmplat. Bărbatul a precizat  doar că venea de la Gugești și i-a spus fiului să nu treacă drumul, dar acesta nu l-a ascultat. Testat fiind, bărbatul din căruță avea o alcoolemie de 0,19 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Rezultatul a fost obținut cu greu, vreme bună el refuzând să fie testat. Le-a spus oamenilor legii „ce domnule, am băut, da n-am voie? Sunt în afara programului. Lasă-mă domnule cu problemele matale, că le am eu pe ale mele”.
    Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și fac în continuare verificări. „Din primele verificări a rezultat că accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate. Căruțașul, care a și decedat, a  traversat drumul național, în localitatea Popești, fără să se asigure și a fost acroșat de un Mercedes Benz Sprinter. Conducătorul auto a fost testat, iar rezultatul a fost 0, iar în cazul pasagerului din căruță rezultatul a fost de 0,19 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Efectuăm în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest eveniment”, a precizat subcomisar Săndel Stoica, de la Serviciul Poliției Rutiere Vrancea.

    Din cauza accidentului, drumul european a fost blocat o perioadă de timp, apoi s-a circulat alternativ pe câte un sens de mers, formându-se cozi de mașini pe kilometri. Un cititor a comentat pe site-ul nostru că „pentru o căruță și un accident trebuie să stai 2 ore bară la bară”. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?