Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Casă de prăznuire, sfinţită în Parohia „Sfântul Andrei“ din Focşani


Casa de prăznuire a Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Focșani a fost sfințită, luni, cu prilejul celui de-al doilea hram al bisericii, închinat Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. Slujba de binecuvântare a fost oficiată, după Sfânta Liturghie, de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu părintele Oscar Frunză, protoiereu de Focșani II. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă creștină, în casa praznicală proaspăt sfințită, la care au participat majoritatea credincioșilor.

    Lucrările de renovare și amenajare a edificiului s-au realizat în cursul acestui an și au fost coordonate de cei doi preoți slujitori din parohie, Lucian Pasere și Răzvan Dănilă, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, prin contribuția Centrului eparhial și a enoriașilor. „Cei doi slujitori ai Parohiei «Sfântul Apostol Andrei» și «Sfântul Nectarie de Eghina» s-au străduit să prefacă fosta casă de prăznuire, în așa fel încât să o adapteze cerințelor timpurilor pe care le trăim. Au avut sprijin atât din partea Arhiepiscopiei, cât și a unora dintre enoriași. M-am bucurat să văd locurile acestea înnoite, pentru că, în ultima vreme, Parohia «Sfântul Andrei» a fost destul de greu încercată; sunt aici răni încă netămăduite și ceea ce am constatat astăzi este o dovadă că oamenii sunt capabili să pună mai presus de interesul personal interesul major al Bisericii. Tot ceea ce facem, facem cu conștiința că lucrăm pentru propria noastră mântuire, spre slava lui Dumnezeu și a Bisericii Sale”, a declarat părintele protoiereu Oscar Frunză.
    Casa de prăznuire este destinată oficierii slujbei de pomenire a celor răposați, în ziua de sâmbătă, și organizării pomenilor sau praznicelor pentru cei adormiți în Domnul. Tot aici pot fi desfășurate și alte activități caritabile pentru cei aflați în nevoie.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?