Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Ședință de instruire cu privire la prevenirea incendiilor


Comuna Gugești a găzduit, ieri, o acțiune de informare preventivă cu privire la obligațiile ce le revin tuturor reprezentanților instituțiilor din localitate și agenților economici pentru apărarea împotriva incendiilor. Ședința a fost convocată de președintele comitetului local pentru situații de urgență al comunei Gugești, primarul Vasile Vatră, și au participat operatori economici și reprezentanți ai instuțiilor, discuțiile având loc la Căminul Cultural „N. Ciorăscu”. Această dezbatere a avut loc ca urmare a consecințelor deosebit de grave ale incendiului produs pe 30 octombrie la Clubul Colectiv din București.
Șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență a prezentat un ghid privind apărarea împotriva incendiilor la operatori economici și instituții, având ca tematici Legea nr. 307 din 12 iulie 2006, privind apărarea împotriva incendiilor, publicată în Monitorul Oficial nr. 633 din 21 iulie 2006, precum și Ordinul Nr. 163 din 28 februarie 2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor. Publicat în Monitorul Oficial nr. 216 din 29 martie 2007.
Din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea au participat maiorul Dorin Vlad și sergentul major Cătălin Ionașcu. Cu această ocazie a fost prelucrată Hotărârea Guvernului nr. 915 din 03.11.2015, privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți.
Ghidul de apărare împotriva incendiilor la operatori economici și instituții poate fi consultat AICI .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?