Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Șefa ISJ a aflat din presă despre scandalul de la Liceul Pedagogic


Niciun memoriu privind demiterea directoarei Liceului Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani nu a ajuns la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea, vineri, în urma Consiliului Profesoral cu „năbădăi” care a avut loc joi seara. Inspectorul școlar general adjunct Lidia Dumbravă a declarat că a aflat din presă de conflictul ce a avut loc la Liceul Pedagogic între profesori și directoarea Natașa Simion.
    Potrivit unor surse oficiale, profesorii au luat în discuție în cadrul Consiliului Profesoral posibilitatea demiterii directoarei, propunere care a fost supusă la vot. 34 de cadre didactice din 38 au fost de acord cu propunerea. După aflarea rezultatelor votului, profesorii de la Pedagogic se așteptau ca Natașa Simion să demisioneze, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Sursele noastre ne-au spus că nu au de gând să dea înapoi și vor continua demersurile necesare pentru înlăturarea profesoarei Natașa Simion din funcția de director.
    Reamintim că deși consiliul ar fi trebuit să dureze câteva minute, pe ordinea de zi fiind un singur punct, acela de aprobare a unui aviz pentru ca fosta directoare Lauriana Ailincuței să poată ocupa un post de inspector școlar, discuțiile au durat timp de mai multe ore. Asta deoarece actuala directoare nu ar fi fost de acord ca predecesoarea sa să devină inspector, așa că lucrurile au degenerat, ajungându-se ca profesorii să-i ceară ei demisia. În tot acest timp, cât profesorii de la Liceul Pedagogic s-au certat, elevii nu au făcut ore. 
De altfel, două profesoare de la Liceul Pedagogic, Doina Adetu și Elena Hrușcovschi, au inițiat o petiție, în care arată că atunci când un cadru didactic vrea să ocupe funcția de director, ar trebui să aibă și acordul consiliului profesoral, pentru participarea la concurs. Această petiție poate fi văzută accesând linkul http://www.petitieonline.com/procedur_democratic_de_numire_a_directorilor_i_inspectorilor.

33 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?