Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Salariile vor fi majorate cu 12 % la Consiliul Judeţean şi instituţiile din subordine


Salariile personalului bugetar din cadrul Consiliului Județean vor crește cu 12 la sută chiar de luna aceasta. Decizia privind această mărire va fi dezbătută și supusă aprobării plenului Consiliului Județean în ședința ordinară din data de 29 octombrie. Măsura vine după ce Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență nr. 41/2015 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru reglementarea unor măsuri bugetare, prin care primarii și președinții de consilii județene vor putea aproba, prin dispoziție sau hotărâre de consiliu local/județean, majorarea cu până la 12% a salariilor funcționarilor din subordine. Practic, prin aceste completări a fost eliminat plafonul prevăzut de OUG 27/2015 pentru completarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015 în care se arăta că autoritățile administrației publice locale pot stabili o creștere salarială pentru personalul angajat în instituțiile publice locale de până la 12%, dacă instituția respectivă poate încadra cheltuielile de personal în limita bugetului aprobat, dar și în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.
    Pentru a putea crește salariile personalului bugetar din cadrul administrației județene cu 12 la sută, așa cum prevede Ordonanța de Urgență nr. 41/2015, Consiliul Județean propune suplimentarea cu 3,5 milioane de lei a cheltuielilor de personal. Suma este necesară pentru a acoperi deficitul inițial al fondului de salarii, dar și pentru asigurarea creșterilor salariale de 12 % pentru perioada rămasă până la finele anului. Suma urmează să fie repartizată din fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea salariilor la următoarele instituții: Consiliul Județean (aparat propriu) – 200 mii lei; Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna -600 mii lei; Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Măicănești -160 mii lei; Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Mihălceni – 40 mii lei; Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională -210 mii lei; Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului – 2,3 milioane de lei.
    Åži salariile personalului bugetar din cadrul Primăriei Municipiului Focșani au fost mărite cu 12 la sută. Practic de aceste majorări salariale beneficiază peste 650 de salariați, în cadrul cărora se regăsesc cei aproximativ 100 de funcționari publici angajați ai Primăriei Focșani, peste 80 de polițiști locali, dar și cei 250 de angajați ai Direcției de Dezvoltare și Servicii Publice din cadrul Primăriei Focșani.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?