Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Gemenii din Tănăsoaia condamnați pentru omor, duși într-un centru de detenție


Gemenii, Gabriel și Mihai C., de 17 ani, din comuna Tănăsoaia, care l-au ucis cu sânge rece pe paznicul din Corbița, s-au bucurat câteva luni de libertate. În urmă cu două zile, ei au fost reținuți de polițiști, urmând a ajunge într-un centru de detenție. „La data de 20 octombrie a.c., ora 15.00, polițiștii din Adjud au depistat și reținut pe raza comunei Boghești, doi minori de 17 ani, din comuna Tănăsoia, pe numele cărora instanța a emis un ordin, prin care se dispune internarea celor doi într-un centru de detenție pe o perioadă de 8 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Minorii urmează să fie internați în centru de detenție, în vederea executării pedepsei”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.
    În prima instanță, cei doi au primit aceeași măsură, dar nu pentru 8, ci pentru 6 ani. Magistrații Tribunalului Vrancea s-au pronunțat în dosar la începutul lunii iunie, iar procurorii au făcut apel. La Curtea de Apel Galați, perioada de internare le-a fost majorată la 8 ani. Soluția a fost dată la jumătatea acestei luni. „Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva sentinței penale nr. 98 din 03.06.2015, pronunțată de Tribunalul Vrancea (…). Desființează, în parte, sentința penală nr. 98 din 03.06.2015, pronunțată de Tribunalul Vrancea (…)  și în rejudecare: Majorează durata măsurii educative a internării într-un centru de detenție aplicată fiecăruia dintre inculpații Catană Gabriel și Catană Mihai de la 6 ani la 8 ani. (…) Definitivă”, au decis magistrații Curții de Apel Galați. În momentul în care s-a primit comunicarea, polițiștii i-au căutat și apoi reținut pe cei doi, care au fost puși în libertate cu puțin timp înainte de a fi condamnați de instanța de fond pentru că ar fi stat deja 180 de zile în arest preventiv.
    Frații au comis fapta în august 2014, anchetatorii stabilind că Mihai și Gabriel C., de 17 ani, au lovit cu intenție, în mod repetat și cu forță victima, cu obiecte contondente și un cuțit în zona capului, gâtului, trunchiului și membrelor, provocându-i o plagă tăiată și multiple leziuni traumatice care au dus la deces. Cei doi au fost reținuți pe 2 august, fiind arestați preventiv o zi mai târziu. În ziua crimei, cei doi frați s-au întâlnit acasă la mama lor, în Ocheșești, comuna Corbița. 
Unul dintre ei lucra ca zilier la Boghești, celălalt la o stână din Podu Turcului, județul Bacău. Au băut într-un magazin din sat, apoi au cumpărat băutură și pentru acasă. Seara, frații s-au oprit într-un alt bar, unde au mai băut ceva. Apoi au plecat spre casa mamei lor, iar pe drum s-au întâlnit cu paznicul, care le-a sugerat că ar fi mai bine să meargă acasă. Tinerii au plecat, dar după câteva minute s-au întâlnit din nou cu victima, care ar fi aprins o lanternă și ar fi îndreptat-o spre ei.
Mihai a spus că victima ar fi vrut să-l lovească cu o coadă de secure, moment în care i-a luat obiectul contondent din mână și a început să o lovească. Apoi, Gabriel a sărit în sprijinul fratelui. L-au bătut amândoi pe paznic cu pumnii și picioarele. Gabriel nu s-a mulțumit cu atât și a scos un briceag, cu care a înjunghiat victima în zona gâtului. Cei doi frați au recunoscut comiterea faptei, dar s-au contrazis doar cu privire la cel care a dat cu cuțitul. În urma anchetei s-a stabilit că Gabriel a fost cel care a folosit briceagul, în timp ce Mihai era deasupra victimei, care oricum nu se mai putea mișca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?