Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Lucrările de reabilitare a Crângului Petreşti, CORECT semnalizate


Drumul comunal DC 144, care face legătura între satele Vînători și Petrești, prin Crângul Petrești, este închis circulației pietonale și auto pe perioada executării lucrărilor de reabilitare a Crângului, iar acest lucru este corect semnalizat. Asta reiese dintr-un proces verbal de verificare realizat de o comisie de control formată din specialiști. Cu toate acestea, unii au vehiculat ideea că drumul nu este închis circulației și reprezintă un pericol în special pentru copii. Diversiunea a fost dejucată chiar de instituțiile cu atribuții de control în acest caz.

    Drumul comunal DC 144, care face legătura între satele Vînători și Petrești, prin Crângul Petrești, este închis circulației pietonale și auto pe perioada executării lucrărilor de reabilitare a Crângului Petrești, iar acest lucru este corect semnalizat. Cei care s-au opus oricărui proiect inițiat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, au făcut și de această dată pe Gică Contra, făcând reclamații conform cărora lucrările nu ar fi fost corect semnalizate, ba chiar ar fi reprezentat un pericol. O comisie, formată din doi specialiști din cadrul Consiliului Județean Vrancea, un ofițer de la Poliția Rutieră Vrancea și un tehnician criminalist, a verificat în teren dacă reclamațiile sunt adevărate sau nu. Comisia a constatat că DC 144 este închis circulației pietonale și rutiere, iar căile de acces către acest drum sunt blocate cu bariere, una metalică și una din lemn. Comisia a mai putut constata că toate lucrările sunt semnalizate corespunzător cu indicatoare , balize mobile reflectorizante, de culoare galbenă și roșie, garduri mobile metalice vopsite în aceleași culori. „De asemenea, la ambele capete ale șanțurilor sunt montate panouri de avertizare de culoare roșu și galben, cu indicatoare rutiere cu semnificația «Drum în lucru»”, se arată în procesul verbal de verificare.
    Pentru a evita disputele legate de acest subiect, Primăria Vînători a remis presei un comunicat în care arată că acest drum este închis circulației pe toată perioada derulării proiectului mai sus menționat. „Primăria Comunei Vînători aduce la cunoștința cetățenilor că drumul comunal DC 144 (drumul de legătură între satele Vînători și Petrești, prin Crângul Petrești) este închis circulației pietonale și auto pe perioada executării lucrărilor de construcții ce se realizează prin proiectul «Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces»”, se arată în comunicatul semnat de primarul comunei Vînători, Ionel Lupu.
    Vă reamintim că și președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a inspectat personal lucrările care se derulează în cadrul proiectului „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. Åžeful administrației județene a constatat că lucrările sunt în grafic iar firmele respectă toate prevederile din proiectul tehnic. A fost verificată și respectarea condițiilor de siguranță. „Se lucrează conform proiectului tehnic, perimetrul șantierului este închis circulației iar în toată zona sunt montate plăcuțe de avertizare”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

   Lucrări ample, executate de firme din București

    Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat în luna august, iar investiția trebuie finalizată până la sfârșitul anului. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Construirea unui circuit destinat traficului pietonal și cu bicicleta în zona Focșani – Crângul Petrești, pe o distanță de 6,5 km, prin crearea de piste pentru biciclete și trotuare ce vor fi folosite pentru practicarea sporturilor în aer liber; Amenajarea Crângului Petrești prin crearea de alei interioare, spații pentru promenadă, platforme de odihnă și observație acoperite și neacoperite; Dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban (coșuri de gunoi, împrejmuire etc); Dotarea Crângului Petrești cu echipamente pentru supraveghere în vederea creșterii siguranței turiștilor; Crearea și reabilitarea infrastructurii de utilități atât în crâng cât și de-a lungul căii de acces dinspre municipiul Focșani.
        În cadrul acestui proiect suprafața totală amenajată va fi 480 500 mp. Totodată, va fi reabilitat DC 144 ce străbate Crângul Petrești, pe o lungime de 1.235 m, vor fi construite 208 locuri de parcare. În cadrul proiectului vor mai fi construite trotuare pe DJ 204E, DC 143 și DC 144, pe o lungime de 7,3 km, un centru de informare științifică, alei interioare cu o lungime de 4,7 km, 4 grupuri sanitare independente și 1 grup sanitar în cadrul Centrului de informare.
Totodată, Consiliul Județean Vrancea a prevăzut efectuarea de lucrări de modernizare și reabilitare a sectorului de drum  DJ 204 E intersecția cu DN2 – Petrești – Mircești, pe o lungime de 6+200 km.
    Lucrările sunt executate de asocierea SC Recon și Doje SRL București, SC Garden Center Grup SRL și SC Total Strada SRL București. Liderul asocierii este SC Recon și Doje SRL București, acesta fiind reprezentantul autorizat să primească instrucțiunile pentru și în numele oricărui membru al asocierii.Valoarea contractului de lucrări este de 17.105.920,14 lei fără T.V.A., la care se adaugă 4.105.420,84 lei T.V.A., rezultând o valoare totală a contractului de 21.211.340,98 lei (4.745.000 Euro). Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul de intervenție 5.2: Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?