Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Autoritățile caută o groapă de gunoi pentru deșeurile de la Focșani



Situația de la groapa de gunoi Haret a ajuns pe masa președintelui Agenției Naționale de Protecția Mediului, Toma Florin Petcu. Autoritățile vrâncene au solicitat sprijinul instituțiilor centrale, pentru a găsi o soluție în scandalul autorizării gropii de gunoi de la Haret.
Prefectul Nicușor Halici spune că se caută inclusiv o altă rampă de gunoi, conformă, care să aibă toate autorizațiile de mediu pentru a putea primi deșeurile menajere de la Focșani. În paralel, se continuă procedurile pentru contestarea în instanță a procesului verbal al Gărzii de Mediu, prin care se dispune suspendarea activității la groapa de gunoi de la Haret. „Nu pot sta impasibil când această problemă devine una județeană și care vizează comunitățile din Vrancea. Este un atribut conferit și însușit prin Constituție. Eram mai mult decât obligat să încerc să gestionez și să identific împreună cu toate celelalte instituții cu atribuții în domeniu cea mai bună soluție pentru cetățenii județului Vrancea. În urma discuției cu președintele Agenției Naționale de Protecția Mediului, soluția ar fi o analiză temeinică, identificarea altor puncte, rampe de colectare a acestor deșeuri menajere”, a precizat prefectul Nicușor Halici.
Prefectul a explicat că Vrancea are în derulare proiectul Sistemul de management integrat al deșeurilor însă, din cauza contestațiilor făcute de diverși operatori economici, a fost tergiversată realizarea acelor celule unde să fie depozitate deșeurile. Practic, celulele din Centrul de management al deșeurilor au fost prima investiție demarată, iar contestațiile firmelor care au participat la licitațiile publice au întârziat acest proiect cu peste doi ani. Între timp, celelalte investiții au decurs normal, inclusiv neutralizarea fostei gropi de gunoi de la Haret. Ori, conform procedurilor, această groapă trebuia să fie neutralizată și închisă după ce se finalizau lucrările la Centrul de management. În acest moment, lucrările la celulele unde vor fi depozitate deșeurile sunt în desfășurare și ar urma să fie finalizate în 2016.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?