Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Concursul Județean al Alaiurilor, o „explozie“ de culoare şi bucurie a liceenilor vrânceni


Alaiurile lui Bachus au atras atenția ieri seară tuturor persoanelor aflate în Piața Unirii din Focșani. Elevii, care mai de care mai entuziasmați și mai energici, costumați cât mai original și mai frumos totodată, au umplut bulevardul de veselie. Atât spiritul de competiție, cât și premiile care erau puse în joc pentru cele mai frumoase alaiuri, i-au motivat pe tineri să strige cu patimă numele liceului din care provin, să cânte și să bată din palme.

Mai multe licee din județ au participat la Parada Alaiurilor

    Primii care și-au făcut apariția au fost elevii de la Liceul cu Program Sportiv din Focșani. Aceștia nu au avut costumație specifică tematicii Festivalului Internațional al Viei și Vinului, însă asta nu i-a împiedicat să se facă auziți. Ba mai mult, în momentul în care au ajuns și elevii Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, spiritele s-au încins, iar bulevardul devenise un soi de ring pentru un battle al formațiilor. Tinerele de la „Edmond Nicolau” au avut pe cap coronițe din flori și au purtat haine populare. Nici fetele de la Colegiul Național „Unirea” nu s-au lăsat mai prejos, venind costumate în straie populare și pășind mândre cu steagul liceului în mâini și cu tot felul de sloganuri pe buze. Treptat, bulevardul a devenit neîncăpător pentru elevii veniți să-și reprezinte liceul, însoțiți de prieteni, profesori și de ce nu, directori. Ieri, la parada alaiurilor au mai ajuns, pe lângă cei menționați mai sus și elevi de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „V.D.Cotea”, Colegiul Auto „Traian Vuia”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”, Liceul Tehnologic „G.G.Longinescu”, Liceul Tehnologic Odobești, Colegiul Tehnic „Gh. Balș”, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești, Liceul Tehnologic „Al.I.Cuza” Panciu.

Elevii de la Edmond Nicolau au cântat cântece populare

    Pentru a se remarca, unii elevi au apelat la microfoane – cum e cazul celor de la „Edmond Nicolau”, la tobe – elevii de la „Eremia Grigorescu” Mărășești, care și-au numit și alaiul, „Alaiul lui Sabazios”, iar alții s-au bazat doar pe puterea glasului. „Înarmate” cu două microfoane și susținute de colegi, două fete de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” au interpretat câteva piese din repertoriul popular, cum ar fi „Bun îi vinu ghiurghiuliu”. Oamenii s-au oprit din mers și le-au ascultat, unii au cântat cu ele, alții le-au aplaudat.
    Fetele îmbrăcate în costume populare, rujate, machiate, aranjate, încununate cu flori, cu picioarele pe pământ sau purtate pe umerii cavalerilor, au reprezentat o atracție pentru curioșii trecători. O bunicuță chiar și-a așezat nepoțica în mijlocul unui alai pentru a o poza. Alți focșăneni au imortalizat momentul așa cum au putut: cu camerele foto/video, cu telefoanele și cu tabletele. S-au poziționat pe o parte și pe alta a străzii pentru a putea admira parada alaiurilor și pentru a-i încuraja și aplauda pe tineri. Alături de ei s-a aflat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Premii pentru toate alaiurile participante

    Anul acesta, Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea au organizat cea de-a III-a ediție a Concursului Județean al Alaiurilor, care-și propune să îmbogățească latura artistică a festivalului printr-un concurs al celor mai frumoase alaiuri. Cel mai bun alai, cel care va obține premiul I, va primi și suma de 1700 de lei. Alaiul de pe locul II va primi un premiu de 1600 de lei, iar cel de pe locul III va primi un premiu de 1500 de lei. Premiul Special va fi în valoare de 1400 de lei, iar Mențiunea va avea o valoare de 1300 de lei. Premii pentru promovarea și punerea în valoare  a tradițiilor, în valoare de 1000 lei, vor primi toate alaiurile participante și nepremiate în concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?