Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Victor Ponta se va întâlni săptămâna viitoare cu principalii constructori de drumuri


   Premierul Victor Ponta va avea săptămâna viitoare o întâlnire de lucru cu ministrul Transporturilor, ministrul Finanțelor Publice și cu principalii constructori de drumuri, companii europene și românești, pentru a discuta despre situația lucrărilor efectuate pentru Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri, lucrări cu o valoare de 600 milioane lei și încă neachitate.
   Primul ministru a declarat că îi va asigura pe constructori că lucrările efectuate vor fi plătite, însă în viitor trebuie găsit un alt sistem prin care prețul și calitatea lucrărilor de infrastructură să se schimbe în bine și atunci ‘se va schimba în bine și modul în care statul plătește‘.
   Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNANDR) va deveni instituție publică pentru a avea un control mai bun asupra cheltuielilor, a explicat Victor Ponta. ‘Nu am tăiat nici un leu anul acesta de la CNADNR, ceea ce am tăiat este posibilitatea CNADNR de a efectua și contracta lucrări pentru care nu are acoperire bugetară. Săptămâna viitoare voi avea eu însumi, împreună cu ministrul Transporturilor și ministrul Finanțelor, o întâlnire cu principalii constructori, majoritatea sunt companii europene, dar sigur sunt și companii românești, și îi voi asigura pe toți că lucrările care s-au fost efectuate vor fi plătite, însă anul viitor trebuie să găsim un alt sistem, prin care prețul și calitatea lucrărilor de infrastructură să se schimbe în bine și atunci se va schimba în bine și modul în care statul plătește’, a explicat Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?