Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Ziua Mondială a Educației, marcată la Ateneu


Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” și Școala Postliceală Sanitară „Hippocrate” au serbat Ziua Mondială a Educației, ieri, în cadrul proiectului „Aniversări culturale”. UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educației în anul 1994, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute împreună cu Organizația Internațională a Muncii, privind condițiile de muncă ale personalului didactic. De atunci, această zi se sărbătorește în peste 200 de țări, pe 5 octombrie. Ziua Mondială a Educației nu omagiază doar munca profesorilor și a dascălilor, ci este un prilej de reconștientizare a rolului pe care educația în sine îl are pentru orice stat.
    Participanții la evenimentul organizat de Ateneul Popular și Școala Postliceală au fost întâmpinați cu o „expoziție vie”, întruchipată de tineri purtând anumite mesaje motivante despre educație pe hainele lor.
    În continuare, s-a derulat o prezentare multimedia a unui obiectiv cultural grandios, respectiv Palatul Culturii din Iași. Obiectivul a fost construit între 1906 și 1925 și adăpostește foarte multe muzee – de artă, de arheologie, istorie, etnografie, de știință și tehnică, Muzeul Culturii „Cucuteni” și altele, dar și Biblioteca „Gh. Asachi”, prima ca mărime din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?